PITBULLTERRIER TERRIER PITBULL KAMPHUND PITBULLTERRIERN KASPER HUND
Visa att du är stark nog att ta kontroll över din hund så att andra små och ofarliga hundar, barn och vuxna inte utsätts för dödlig attack av din hund, menar skribenten Mannen från Mastiffs land. Bild: Arkivbild

Vill inte utsättas för dödlig attack av din hund

Det är hopplöst att tro att dessa hundraser ska bli förbjudna i Sverige, menar signaturen Mannen från Mastiffs land.

ANNONS

Brittiska regeringen skriver på sin hemsida att dessa hundar är förbjudna att äga – pitbullterrier, Tosa/japansk mastiff, Dogo argentino, Fila brasileiro" – till och med är det förbjudet att ha blandraser med dessa hundar.

Du som äger någon av de ovannämnda hundarna, går med dem i koppel på skakiga ben på gatan och låter din hund köra med dig, då måste du visa att du är stark nog att ta kontroll över din hund så att andra små och ofarliga hundar, barn och vuxna inte utsätts för dödlig attack av din hund.

Det är hopplöst att tro att dessa hundraser ska bli förbjudna i Sverige. Det enda jag kan hoppas på är att du tar hand om din hund inomhus såväl utomhus utan att göra andra rädda.

ANNONS

Mannen från Mastiffs land

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS