biogas allt dyrare
Trots att inköpspriset på bilen blev dyrare än normal bensinbil, samt att det är krångligare och blir dyrare vid varje besiktning, menar signaturen. Bild: Malin Hoelstad/SvD/TT

Ville köra miljövänligt med biogas men snart inte längre

Trots att inköpspriset på bilen blev dyrare än normal bensinbil, samt att det är krångligare och blir dyrare vid varje besiktning, menar signaturen.

ANNONS
|

Nu är det snart färdigkört på biogas, då man prishöjer det i stort sett var och varannan vecka snart (känns det). Det är väldigt tråkigt då det är ett miljömässigt bra drivmedel kontra bensin/diesel men alla tycker inte detta utan det gäller att tjäna och ta ut varje krona man kan från konsumenten.

Vi som kör biogasbilar och ville försöka köra så miljömässigt som möjligt, och valde detta en gång i tiden. Detta trots att inköpspriset på bilen blev dyrare än normal bensinbil, samt att det är krångligare och blir dyrare vid varje besiktning då man måste frilägga gastankarna (verkstadsbesökskostnad) samt att många gasbilar rekommenderas att servas oftare.

ANNONS

Men vi tyckte att det kunde man leva med då man ändå fick lite kompensation med att gasen var billigare än bensin och även diesel. Samt att vara lite miljövänlig vid sin bilkörning, men nu är det slut med detta nu ska man tydligen få oss som är kvar (som tankar biogas) att ge upp, tydligen ska man väl sluta helt med tillverkningen av biogasen om man tolkar signalerna rätt. Nyligen så blev Sverige straffade i EU med att vi fick köpa biogasen för billigt, så i Sverige skulle biogasen höjas med 4,75 kronor – en hutlös höjning på ett redan högt pris, då biogasen höjts kraftigt i omgångar sedan något år tillbaka.

Det nya priset innebär idag, att det är billigare att köra min miljöbil på bensin än på biogasen som den är byggd för. Hur miljövänligt låter detta? Dagens literpris på bensin är i skrivande stund 19,50 kronor litern och biogaspriset ligger på 35 kronor kilot vilket blir omräknat i literpris cirka: 23,33 kronor så det blir till att köra på bensin istället. Sedan så blir det bilbyte där nästa bil blir en bensin eller dieselbil. Detta är tråkigt men så blir det.

Före detta gasbilägare

ANNONS
ANNONS