Nu måste vi ta ställning för våra grundvärden, menar skribenten.
Nu måste vi ta ställning för våra grundvärden, menar skribenten. Bild: Janerik Henriksson/TT

Yttrandefriheten är grundläggande

Nu måste vi ta ställning för våra grundvärden, menar skribenten.

ANNONS
|

Nu är måttet rågat. Jag skriver denna insändare som en appell till Regeringen och till svenska folket.

Vi måste inse att yttrandefriheten är grundläggande för den typ av samhälle vi har. Rätten att häda religion hör dit. Rätten att ha Pridetåg hör dit. Rätten att ha en utställning där man utmålar Jesus som homosexuell hör dit. Nu måste vi ta ställning för våra grundvärden. Koranen ska få brännas. Islam måste få hädas. När vi sätter religion som oantastligt har vi ingen yttrandefrihet kvar i Sverige längre.

Att uttrycka åsikter som inte är kontroversiella behöver inget grundlagsskydd. Det går bra i Ryssland och Kina också. Det är just åsikter som många tycker är stötande som måste få skydd av lagen. Att så många svenskar nu anser att yttrandefriheten ska avskaffas gör mig mörkrädd. Ni måste ta en ordentlig funderare på vad nästa steg innebär.

ANNONS

I Sverige ska man få bränna heliga skrifter, ha Drag-queens på bibliotek som läser sagor och annat som en del blir stötta av. Om den som är mest gnällig sätter agendan och bestämmer, står vi inför en dyster framtid där våra ideal har slängts på sophögen för att någon blev kränkt. Det är en trycksak som brinner. Det är en man som klär ut sig till kvinna. Blir du upprörd över det, väx upp!

Björn Hedén

Vänersborg

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS