Fegt att hota moskéns medlemmar och barn

För ungefär en vecka sedan skickades brev till Islamiska Kulturföreningen i Trollhättan. Brevet innehöll allvarliga hot som riktades mot muslimer i allmänhet, moskéns medlemmar och deras barn.

ANNONS

Bland annat stod det att deras barn kommer dö och om mord i ytterområden, samt att de ska lämna Sverige nu. Orden i breven är urklippta från morgontidningar och adresserade till moskén. Brevet är inte helt sammanhängande, men budskapet är tydligt. Jag känner igen brevet då jag själv fått tillgjorda brev på redaktionen om moskéer från höst troligast, nazister.

Moskén i Trollhättan har tidigare varit lokalt omtalad för att de inte välkomnar homosexuella i föreningen, med hänvisning till sin tro. Men att de inte vägrar någon människa hjälp om de skulle vara i nöd.

Blanka nej

I en rundringing TTELA gjorde för något år sen till frikyrkorna ställdes ungefär samma fråga om homosexuella, och om samkönade par får vigas i frikyrkorna. Svaren blev blanka nej från Pingstkyrkan och Equmeniakyrkan. Oavsett vad vi tycker om kyrkorna och moskéerna som inte inkluderar alla i sin gemenskap är det fegt och avskyvärt att skicka hot till de religiösa föreningarnas medlemmar och barn.

ANNONS

Drabbar fler än muslimer

I brevet som skickats till Islamiska kulturföreningen handlar det inte om religionskritik eller kritik mot själva föreningens värdegrunder som sådan. Det är rent hat mot muslimer, och detta drabbar väldigt många fler än de som är medlemmar i moskén.

Det drabbar också människor som inte är har en muslimsk tro, men som inte har ett typiskt svenskt utseende. Det drabbar människor som likväl kan vara kristna från till exempel Mellanöstern, äldre och yngre.

Det drabbar även oss ateister som har ett typiskt utseende från Mellanöstern, men som är kritisk till alla religioner. Detta tänker man nog inte på när man hotar en grupp människor för deras tro och utseende.

Tröttsamt

Och jag måste säga att jag är väldigt trött på hoten världen över mot ateister, särskilt ateister från Mellanöstern som är drabbade från flera ideologiska, politiska och religiösa håll.

Jag är alldeles säker på att hatet som kommer ifrån dessa människor grundar sig egentligen i politiska beslut som tagits om migration. Men då kan jag förmedla kunskapen till er som skickar dessa brev att ni riktar ert hat mot helt fel håll. Så fel det kan bli ibland.

Jag hoppas på ett fridfullt år för medlemmarna i moskén, och ro i själen för de som skickar dessa fasansfulla brev. Förhoppningsvis får ni andra intressen inför det nya året.

ANNONS
ANNONS