Ingenting har gjorts på allvar för att vända utvecklingen

Vi har nu lämnat ett decennium som allt mer började visa effekterna av den borgerliga politikens hänsynslösa klasspolitik. Vi har sett gängskjutningar och bränder runt om i Sverige utförda av människor som tappat hoppet om samhället.

ANNONS

Ofta är de utförda av unga vuxna som vuxit upp under en period där klyftorna i Sverige ökat snabbast i hela den utvecklade västvärlden. Samtidigt som borgerligheten tävlade i att erbjuda skattesänkningar till de rika, så gick många barn hungriga. Mammor fick vända varenda krona och välja mellan att köpa mat eller en varm jacka till sina barn. Ingenting har gjorts av den nuvarande regeringen för att på allvar vända denna utvecklingen.

Sparkar på de fattiga

Den borgerliga Socialdemokratiska regeringen har inte varit sämre på att sparka på de fattiga och stryka miljonärerna medhårs. Värnskatten ska bort så att miljonärerna blir ännu rikare, samtidigt ska det bli enklare att sparka folk från sina arbeten och hyrorna för vanliga människor ska höjas.

ANNONS

Forskning är mycket tydlig att om vi rycker bort mattan för människor, gör deras tillvaro än mer otrygg och fattig, så kommer kriminaliteten också att öka. Det är ingen överraskning. Det är också därför högerpolitiken krattar manegen för de högerextrema. När kriminaliteten ökar på grund av ökad orättvisa och klyftor i samhället, så är det enkelt att peka på sin nästa och säga att den inte hör hit. Enkla lösningar är alltid attraktiva. Om bara invandringen minskar så kommer Sverige bli tryggt, säger Åkesson, Busch, Kristersson och snart sagt hela etablissemanget.

Hatiska krafter

Många lyssnar och känner sig talade till. Vi såg det hända för hundra år sedan när judarna pekades ut som de som skapade problem och vi ser det igen nu, med udden särskilt riktad mot den muslimska minoriteten. Hatbrotten ökar och moskéer måste stå under polisbeskydd. Men alla vi med mörkt hår är potentiella måltavlor. När jag var och handlade på Willy’s dagen innan nyårsafton skrek en man med barnvagn åt mig “Fan! Blondare brud får man fan leta efter”, samtidigt som hans tjej skrattade och instämde.

Om 2020 kommer bli som 1920 återstår att se. Men jag är mycket oroad att Sverige på allvar gått sönder i djupet. En upprepning och kopia av 1930-talets tyska regering med stöd av borgerligheten är kanske den troligaste nästa Svenska regeringen. Sett i backspegeln om hur det gick förra gången borde ge kalla kårar för de flesta. Vi får hoppas de hatiska krafterna kan hejdas, även om det idag ser mörkt ut. Det är upp till dig.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS