Jensen kan vara kriminell

Det var i mitten på 1990-talet och baggiejeans var högsta mode. Ni vet de stora brallorna som satt strax vid rumpslutet så att kallingarna syntes. Jag blev ihop med en kille med såna byxor då. När jag tog med pojkvännen hem första gången blev han totalsågad av min far. - En kille som har sådana byxor har ingen respekt för sig själv. Hur ska han då ha respekt för dig? Jag blev arg och fräste att respekt inte sitter i kläderna.

ANNONS
|

Dessvärre läggs väldigt mycket betydelse i klädseln och har alltid gjort. Särskilt har mode som härstammar från arbetarklassen, såsom jeansen på 1950-talet, väckt särskilt ont blod. Och nu händer det igen. En av koncernen Jensens skolor i Göteborg kopplar ihop mysbyxor och midjeväska med kriminalitet och vill förbjuda detta på sin skola, även om de kallar det rekommendation.

Jag är nog inte ensam om att ha skickat mina barn till skolan i mjukisar typ varje dag. Inte nog med det, jag har själv en midjeväska som jag bär över bröstet och insisterar att mitt barn också ska göra det så jag slipper se fler spräckta mobilskydd. Är jag kriminell? Är våra barn kriminella?

ANNONS

Överklassens knarkande finansierar gängkrig

För något år sedan gjordes en undersökning i Stockholm som visade att det var i mer än dubbelt, ibland tre gånger, så vanligt att ungdomar i överklassområdena brukade narkotika än i arbetarklassområdena, men att antalet som blev misstänkta var betydligt högre i arbetarklassområdena än i överklassområdena.

Granskningar har också visat att det är överklassens knarkande som finansierar gängkrigen. Ska vi förbjuda backslick och dyra märkeskläder för att det kan kopplas ihop med kriminalitet? Såklart inte.

”Miljonvinster på våra gemensamma skattepengar”

Vad som däremot borde vara förbjudet är att privata aktörer som Jensen tillåts leka affär med skolan och sno elevernas pengar och stoppa i egna fickor. I åratal har koncernen Jensen Education gjort stora miljonvinster på våra gemensamma skattepengar, utan att behöva ta några egna risker. Ett system som är helt verklighetsfrämmande för alla andra länder i världen, utom Sverige.

Nu planerar Jensen Education att notera sig på börsen. Det säger sig självt att detta inte är en koncern som sätter elevernas intresse först, det handlar bara om pengar. När det inte går att kräma ut mer pengar så stänger dom igen. Precis som vi sett flera exempel på tidigare. Är det någon som beter sig kriminellt så är det Jensen, men jag tror inte att deras styrelse består av herrar i mysbyxor och midjeväskor.

ANNONS
ANNONS