Karlsson ringer Karnevi

Jag har egentligen aldrig varit en podd-människa, men den här podden har tagit mig med storm. Ja, ni som känner mig vet att jag inte gillar poddar och att jag bara blir sömnig av det. Men, när två helt underbara herrar som Ronny Karlsson och Tobias Karnevi pratar om den lokala fotbollen, så kan jag inget annat än att äta mina popcorn och njuta.

Det här är en krönika. Ställningstaganden är skribentens egna.

ANNONS

I podden Karlsson ringer Karnevi pratar de mest dels om den lokala fotbollen, både herr och dam. De uppdaterar oss lyssnare om hur de olika Trestadslagen gör ifrån sig i sina serier, eller om några spelare sticker ut. De pratar även om något som de kallar för “proffskollen” det är ett ämne som handlar om att berätta hur spelare som från början startat sina fotbollskarriärer i Trestadsområdet gör ifrån sig i sina nuvarande proffsklubbar.

Det är jättekul och intressant för oss stolta Trollhättebor. Tobias Karnevi brukar dra “veckans hiss och diss” där han väljer ett ämne, lag eller spelare att hissa eller dissa efter varje omgång. Ronny har hand om något som heter “Karlsson dyker ner” där han väljer ett ämne att dyka ner i och prata om. Sist men inte minst så bjuder de alltid på sig själva, med skämt, sång och lite annat. Och det är faktiskt en av anledningarna som får mig att tycka att det är extra kul, det är en livepodd, de redigerar inget, så ni kan tänka er själva hur kul det egentligen är och kan vara.

ANNONS

Men varför har den här podden fångat mitt intresse egentligen? Jo, det är helt klart att den handlar om lokalfotbollen. De lyfter fram lag och spelare som man inte alltid hör om, det gör mig intresserad. Hur ofta pratar folk om hur det går för lagen och spelarna i de lägre divisionerna? Inte ofta.

Vi människor gillar att kolla på toppen av pyramiden men inte på grunden. Malmö FF, IFK Göteborg o de andra storklubbarna i all ära, men utan våra bredd föreningar så är det svårt o få fram lika många spelare. Det vi fotbollsälskare ibland brukar glömma är att Fotboll ska vara kul och inte bara på liv och död. Det tar dem upp i podden där de säger att det är okej att spela i division 3, man är inte misslyckad för att man inte blir proffs, då konkurrensen är stor och att meningen med fotboll är att ha kul.

Det är ett jättebra budskap till alla tjejer och killar. Jag är ganska säker på att det grymma budskapet har nått fram nu under dessa svåra tider utan fotboll.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS