Cecilia Frisk , publisher och ansvarig utgivare på TTELA
Cecilia Frisk , publisher och ansvarig utgivare på TTELA Bild: Stefan Bennhage

Grattis till 140-åringen!

På söndag fyller vår systertidning Bohusläningen 140 år. En imponerade lång utgivningstid sedan 1878, som absolut är värd att fira.

ANNONS

Vi alla på TTELA, redaktionen och hela säljteamet, gratulerar och hyllar kollegorna på Bohusläningen! Och vi gratulerar framför allt Bohusläningens alla läsare - både i Uddevalla och övriga kommuner i Bohuslän, som dygnet runt alla dagar i veckan får ta del av lokal kvalitetsjournalistik som gör skillnad.

TTELA, som är en sammanslagning av Trollhättans Tidning och Elfsborgs Läns Allehanda, har också en imponerande utgivningsperiod att vara stolt över. De båda tidningarna grundades 1906 respektive 1885 och gick samman 2004.

Gemensamt för TTELA och Bohusläningen är just vårt tydliga fokus på riktig lokal bevakning, rapportering och granskning där objektiviteten och trovärdigheten är två viktiga hörnpelare.

ANNONS

I en tid där falska nyheter och rykten sprids blixtsnabbt står vi upp för fri och oberoende bevakning baserad på fakta. Men, liksom medarbetare i nationella och internationella mediehus, arbetar vi i en bransch med stora utmaningar – mycket till följd av den tekniska utvecklingen och förändringar i våra beteenden, som bland annat smarta mobiler och sociala medier fört med sig.

Vi har, liksom landets alla lokaltidningar, en viktig roll att fylla. Både för demokratin, de lokala berättelserna och granskningarna samt för den lokala debattarenan. Och det är just därför som vi satsar så stort på vårt lokala innehåll.

Vi på TTELA befinner oss i en expansiv fas och har det senaste året förstärkt redaktionerna både i Vänersborg och Trollhättan, liksom att vi nyligen har rekryterat tre nya medierådgivare för att ännu bättre kunna möta våra företagskunders behov i ett komplext medielandskap.

Varför gör vi då detta? Jo, för att kunna ge dig som prenumerant och läsare ännu mer lokalt, unikt innehåll, som ingen annan ger i våra bevakningsområden. Precis som omvärlden förändras så gör också vi på TTELA det.

Vi ska bli mer relevanta för nya läsargrupper, som tack vare förändrade medievanor hellre läser oss i mobilen eller som e-tidning.

ANNONS

LÄS MER:Pressfrihet här och i världen

ANNONS