Gustaf Svenungsson: Vatten till salu

I När människan skapade världen (Timbro förlag, 2006) målar Johan Norberg beskrivande upp hur drivna människor tillsammans bygger en bättre värld. Tack vare entreprenörer som slagits mot stelbenta regelverk och monopol, uppfinnare som trotsat diktaturer och effektiva företagsledare som byggt upp lönsamma företag lever vi ett liv bättre än vad kungar gjorde för hundra år sedan. Vatten- och avloppssystem, elektricitet och transporter har gjort att människan utrotat sjukdomar, att nordbor inte fryser om vintern och att vi kan besöka platser tidigare generationer knappt visste existerade.

Redan kund? Logga in här
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.