Mars 2013. en journalist fotar en egyptisk salafi-muslim, under en stödprotest där man visar support för skäggiga poliser, Kairo, Egypten.
Mars 2013. en journalist fotar en egyptisk salafi-muslim, under en stödprotest där man visar support för skäggiga poliser, Kairo, Egypten. Bild: Amr Nabil

Ljug inte, imamerna skulle tas emot som kungar i hemländerna

Det är fullständigt vansinnigt av regeringen att inte på riktigt utvisa dem när de klassas som hot mot rikets säkerhet. Jag vill gärna veta på vilket sätt de överhuvudtaget riskerar att förföljas i sina hemländer.

ANNONS
|

Realiteten är precis den raka motsatsen till orsaken man anger, att de alltså skulle förföljas i sina hemländer. Dessa imamer skulle tas emot som kungar i moskéer och folkmassor i Irak, Uzbekistan och Egypten, som de alltså kommer ifrån. Man skulle dela ut sötsaker och fira deras hemkomst. De representerar extremism som fått en bred publik i hemländerna.

Migrationsverket

Det finns otaliga fall hos Migrationsverket, där människor flytt från olycksdrabbade länder, som inte varit något hot mot rikets säkerhet men som utvisas härifrån, Ta bara Sirious Shahrooei och Mulu Baraki som exempel. Det finns också otaliga bevis ute på nätet, hur populära dessa imamer är i sina hemländer med sina demokratihatande och grovt antisemitiska synsätt och levnadssätt, som tyvärr numera också blivit ett vanligt synsätt i Sverige.

ANNONS

LÄS MER:Återresa till Iran allt närmare för Sirious

Men någonstans måste det få ett stopp. Och det stoppet måste börja med att man kapar ormens huvud, som uttrycket lyder. Det vill säga att man verkligen utvisar de ledande, mest extrema imamer med stort inflytande.

Stiftelsen Doku

Enligt stiftelsen Doku har en av imamerna varit huvudansvarig för en skola i Göteborg, där fyra anställda varit IS-återvändare. Det är ett hån och förlöjligande av svenska medborgare när man offerförklarar dessa livsfarliga män, som skrattar sig ut till friheten där de får spy ut sitt hat mot frihetsälskande människor.

Det är bara att följa upp de fall som Italien och Danmark har haft, där de utvisat likasinnade hatpredikare som planerat bombdåd.

Följ upp fallen, och se hur pass långt de blivit förföljda i hemländerna. Skitsnack, ni kan inte lura någon. Det hade varit mer hederligt att tala om, att man inte vill utvisa extremister med pondus, till länder som är en bricka i spelet av handelsrelationer som man har gemensamt med diktaturer i Mellanöstern.

ANNONS