Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Avtryck 2011

Tre spännande föreläsare! Priset för alla 3 föreläsningarna är 100:- Med TTELAs förmånskort gratis. Begränsat antal platser

Joachim Nywall - 20 år i diket! (11.00)
Följ med fotograf Joachim Nywall och få en inblick i en rockfotografs vardag.
Joachim Nywall har 25 års erfarenhet av att fotografera rockband och har fått mot a pris för Sveriges bästa rockbild 1987. Nywall delar med sig av den snabba utvecklingen från svartvit Tri-x film till 23 megapixel digitalkameror, från telefotosändare till att ständigt vara uppkopplad mot en bildbyrå. Hur funkar det runt en stor konsert eller en turné med ett stort band? Givetvis blir det också massor av bilder.

Anna von Brömssen - Att berätta med fotografi (12.30)
Sebastians sista tid i livet Sebastian blev 15 år. Det värsta med att dö i cancer var insikten om att han skulle sakna sin familj. Frilansfotografen Anna von Brömssen följde Sebbes sista tid i livet tillsammans med reportern Marie Branner.
Anna kommer att visa bilder och prata om hur arbetet med reportaget var, om att gå nära, om förhållningssätt i skildrandet av en ung människas död. Om närhet och respekt,förtroende och publicistiskt ansvar.

Lars Dareberg - Bildchef på Sydsvenskan (14.00)
Lars Dareberg började på dagstidning som foto graf redan som 14-åring. Ett er några år i Stockholm kom han till Malmö 1993. Under sina år på Sydsvenskan har han hunnit med 6 olympiska spel och ett antal VM och EM inom sportfotografi n som han engagerat sig i. Han har också vunnit ett antal priser både i Sverige och utomlands.
Lars är en van föredragshållare och berättar oftast om bildjournalistik men också om att använda ljud och bild ihop.

Pressbilder från förr och nu
1 500 pressbilder från TTELA:s arkiv visas hela dagen, både på väggskärmar och som bildspel på monitorer i huset. Kom och se bilderna du minns - eller hade glömt.