Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Beslutsamhet efter paus gav ny FCT-seger

FC Trollhättan vann lördagens träningsmatch mot Ytterby med 3-0 (0-0) efter en övertygande andra halvlek. Men den första lämnade mycket i övrigt att önska. – När vi är tveksamma i vårt agerande faller all annan taktik. Men vi var mer beslutsamma i andra halvlek, tyckte tränaren Jesper Ljung.

Det är bara att skriva under på Jesper Ljungs beskrivning av den första halvleken.

Den var tveksam på flera punkter – passningar hamnade i ingenmansland och anfallen dog allt som oftast ut några meter före straffområdet.

Ytterby styrde

Och på mittfältet var det faktiskt division 2-laget Ytterby som styrde spelet.

Båda lagen vaskade fram ungefär lika många chanser, men Ytterby var närmast målkänning efter ett mäktigt skott som svepte just utanför krysset.

– Jag är inte nöjd med prestationen i den första halvleken, den kan inte alls jämföras med den i tisdags mot Degerfors, sa Jesper Ljung.

Förvandlingen till den andra halvleken var total. Det började direkt i den första minuten då Petrit Zhubi sköt i stolpen från cirka 20 meter.

Zhubi igen

Några minuter senare var samme Zhubi igenom efter ett långpass av backen Simon Torrestad, men målvakten kom ut i tid och avvärjde.

Därefter byttes Victor Sköld in, Boyd Mwila gick ut, och det gav omedelbar effekt.

Sköld hittade Josef Daoud i friläge som fick iväg ett skott, målvakten lämnade retur som Daoud nickade in 1-0 på.

Minuten senare nickade samme Daoud bestämt in tvåan efter ett hårt och precist inlägg av Fredrik Olsson – riktigt snyggt.

I den 75:e minuten blev nämnde Olsson helt ren efter en hörna, en Ytterby-spelare föll in i målet, och Olsson kunde inte gärna missa från en meter och pangade in 3-0.

Segern var odiskutabel sett till den andra halvleken, FCT dominerade stort och kunde ha ökat på med ytterligare två mål genom Olsson och Sköld.

”Blev tydligare”

– Vi blev klart tydligare i vårt agerande i den andra halvleken och det var ett fint inhopp av Victor Sköld, sa Jesper Ljung.

FCT:s startelva: Markus Mäkinen – Edwin Phiri, Simon Torrestad, Tom Pettersson, Fredrik Olsson – Boyd Mwila, Agon Beqiri, Robert Davidsson,Sebastian Pettersson, Petrit Zhubi – Josef Daoud.

I den andra halvleken byttes följande spelare in: Victor Sköld, Imer Beqiri, Bilgin Aliosman.