Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Frisörerna Camilla Andersson och Nathalie Fredriksson på Prins Frisersalong ser fram emot att förbereda vänersborgarna för våren.

Bokningarna rullar åter in: ”Vänersborgarna vill fixa vårfrisyren”

Vi går inte bara mot ljusare tider. I vår är det även tid för nyanser av guld, koppar och aprikos. När vänersborgarna nu vill lämna hemmakontoren, snygga till sig och träffa folk i vårsolen – då ser Eddie Prins än en gång frisersalongens bokningslistor fyllas på.

Det har varit en utmanande tid för många av områdets småföretagare. Eddie Prins, som sedan många år driver Prins Frisersalong i centrala Vänersborg, såg tydliga effekter av den andra vågen av pandemin i november. Men lika tydligt ser han nu hur det svängt igen.

Eddie Prins.
Eddie Prins.

– Plötsligt finns det ett stort sug att gå till frisören igen. Vi saknar fortfarande evenemang, resor och kalas men nu ser vi vårkänslorna bubbla – och det märks i våra bokningslistor, säger Eddie.

– Det här gör att jag känner mig ganska optimistisk inför framtiden. Vi ska fira 50-årsjubileum i höst vilket ska bli spännande, så det känns bra att världsläget ser ut att ljusna nu.

Nyanser av guld och aprikos

Men vad är det då vänersborgarna och andra från närområdet vill ha när de kommer till Prins Frisersalong i något slags vårrus? Eddie ser flera tydliga trender, bland annat när det gäller färg.

LÄNK: Läs mer om Prins olika tjänster och boka tid här

– Bland kvinnorna – och då räknar jag både unga och lite äldre – går trenden mot att man nyanserar håret, i branschen pratar vi om ”shades”. För ett par år sedan var det mycket kalla grå toner men nu ser vi i stället ett batteri av guld, koppar och aprikos, lite varmare färger helt enkelt.

Avancerade färgningar efterfrågade

Det finns olika tekniker för att få till rätt nyanser och de som unnar sig Prins helhetslösning kan räkna med mellan två och tre timmar i frisörstolen.

Kopparnyansen trendar våren 2021.
Kopparnyansen trendar våren 2021.

– Det är en tvåstegsraket kan man säga. Först lägger vi slingor för att få till rätt ljushet, det gör vi med en slinghätta, folieslingor eller frihandsteknik. Sedan tvättas håret och därefter lägger vi på nyanserna, berättar Eddie.

I den omfattande behandlingen ingår även klippning och priset landar någonstans mellan 1800 och 2600 kronor.

– De här avancerade färgningarna blir allt mer efterfrågade. När det gäller själva frisyrerna ser vi att klippt lugg är poppis, men även en kort pixie-frisyr. Pixie är pojkkort med en feminin touch kan man säga, lite så som Halle Berry såg ut i den där Bond-filmen, förklarar Eddie.

Två tydliga trender bland männen

För männens del pratas det inte så mycket färg och slingor i år. Däremot ser Eddie två tydliga trender när det gäller frisyrer.

– För det första måste jag bara säga att det inte är svårt att få män här i stan att hänga på trender. Det är inte bara unga killar som har koll utan även män som är 40 och uppåt.

I vår lär många män vara extra välklippta. Här syns Wilmer Kumlin i kort snagg.
I vår lär många män vara extra välklippta. Här syns Wilmer Kumlin i kort snagg.

– Just nu ser vi att den välklippta snaggen, som till exempel Danny Saucedo har, kommer starkt. Det handlar inte bara om att trimma ned håret utan här vill man forma en väldigt kort frisyr och det kräver en noggrann handpåläggning.

Och vad är den andra frisyrtrenden bland pojkar och män?

– Framför allt bland de yngre killarna ser vi det jag kallar för Backstreet Boys-frisyren. Längre hår upptill med en tydlig mittbena och välklippt vid öronen, som en modern pottfrisyr. Det här är en frisyr som kanske passar ett ungt ansikte bättre men med justeringar i de här klippningarna går de att applicera på alla kundsegment.