Man skjuten av polis i Borås

En man i 30-årsåldern sköts i benet efter att han knivhotat en polispatrull i Borås på måndagskvällen. Han greps sedan misstänkt för mordförsök på polismännen. Under tisdagen har polisen varit på plats i området och hört vittnen – men den gripne mannen vårdas fortfarande på sjukhus.

ANNONS
|

Det var vid 19.30-tiden som polisen larmades till en adress i Borås. Där fanns en ambulans med personal som skulle hjälpa en man, men eftersom han hotade dem med kniv fick de larma polisen.

Väl på plats mötte polispatrullen en man som var hotfull och påverkad.

– Mannen är så pass hotfull mot polispatrullen och drar kniv så att en av poliserna blir tvungen att avfyra sitt tjänstevapen och träffar den misstänkte i benet, säger polisens presstalesperson Hans-Jörgen Ostler.

Vårdas på sjukhus

Polispatrullen gav därefter mannen vård, innan ambulanspersonalen tog över.

– Han har förts med ambulans till sjukhus. Ambulansen har ju varit nära här så han har snabbt kunnat få vård, säger Hans-Jörgen Ostler.

ANNONS

Enligt Carina Karlsson på Södra Älvsborgs sjukhus presstjänst är mannens tillstånd stabilt.

Misstänks för försök till mord

Mannen, som är i 30-årsåldern, har gripits misstänkt för försök till mord på polismännen, samt för försök till grov misshandel på ambulanspersonal.

Vad som händer härnäst är enligt Hans-Jörgen Ostler lite för tidigt att säga. Platsen är avspärrad i nuläget.

– Det är inte otänkbart att man ska göra en teknisk undersökning på platsen och höra lite vittnen, säger han.

Polisen har hört vittnen

På tisdagen har polis varit på plats i området och hört vittnen, men mannen vårdas alltjämt på sjukhus och har inte kunnat höras.

– Vi väntar på att han ska bli färdigvårdad för att kunna hålla förhör med honom, så just nu händer inte så mycket i utredningen. Men vi har hört vittnen under dagen, säger Mats Axelsson på polisens avdelning för grova brott i Älvsborg.

Brottsrubriceringen är oförändrad.

LÄS MER:Två män med knivskador i Borås – på olika platser

ANNONS