"Började som skurk och slutade som hjälte"

När Yussuf Poulsen svepte Christian Cuevas ben såg han ut att bli syndabock. Men Cueva siktade mot stjärnorna – och Poulsen ordnade tre danska poäng

ANNONS
|

Om VM skulle avgöras på intensitet i nationalsångssjungande så hade Peru, i sitt första VM på 36 år, redan gjort anspråk på mästartiteln i Ryssland.

Det var först i slutminuterna av den första halvleken av VM-premiären mot Danmark i Saransk som ljudnivåerna på läktaren nådde samma nivå, nämligen då den gambiske domaren Bakary Gassama pekade på den danska straffpunkten efter videogranskning.

Fram steg Christian Cueva, han som "ordnat" straffen – ett straffläggarval som sedan urminnes tider förknippats med elände.

Brände straff

Eländigt blev det också för Cueva, som bränt straffar förut i landslagströjan (straffläggning mot Colombia i Sydamerikanska mästerskapen 2016). São Paolo-kreatören gjorde det igen, då han avlossade en missriktad projektil med potential att nå hela vägen hem till Anderna.

ANNONS

Kasper Schmeichel i målet menade att han kanske hade påverkat straffsumparen.

- Det var mycket press på honom. Det försökte jag påminna honom om. Men jag vet inte om han förstod mig, säger Schmeichel.

Yussuf Poulsen, som orsakat straffen, visade desto mindre nerver när han på kyligaste vis placerade bollen på "fel" sida om Pedro Gallese i Perus mål.

- Vi visste på förhand att det skulle bli en tuff match. Och när vi tog ledningen kunde vi fokusera på försvaret, säger Danmarks förbundskapten Åge Hareide till danska TV2.

Omutligt försvar

Det danska försvaret, med fyra raka målnollor med sig in i mästerskapet, var omutligt på nytt trots flera peruanska kvitteringslägen.

- De pressade oss hårt på slutet. Det här var vår femte match utan att släppa in mål. De (försvaret) är starka och Kasper var fantastisk, säger Hareide.

ANNONS

Resultatet innebar tre blytunga och inkasserade poäng för Danmark inför fortsättningen av gruppspelet.

TT-Ritzau
ANNONS