Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/10

Helen Mirren säljer sitt hem i Los Angeles

LYXHUSET: Helen Mirren och hennes man Taylor Hackford har ägt sitt hem i Hollywood Hills i cirka 30 år, men nu är det dags att lämna det. De har lagt ut det till försäljning, men vill man inte köpa det går det att hyra. Men då får man vara stadd i kassan, för månadshyran är på cirka 400 000 kronor. Kan det vara värt för att få bo i en ”drottnings” hus?

Brittiska skådespelaren Helen Mirren har setts i otaliga kassasuccéer som bland annat ”Kalenderflickorna”, ”Red” ,”Gosford Park” och ”The Queen”, som hon vann en Oscar för. Hon bor sedan många år i Hollywood Hills, Los Angeles tillsammans med sin man Taylor Hackford som också han jobbar i filmbranschen.

Förutom huset i LA har de ett hem i Nevada där de bor allt mer. Men efter att ha bott ungefär 30 år i huset i Hollywood Hills har paret nu lagt ut det till försäljning. Dock verkar de lite kluvna om de vill lämna det, för man kan även hyra det för cirka 400 000 kronor i månaden, enligt TopTenRealEstateDeals.com.

Paret Mirren och Hackfords hem är på drygt 900 kvadratmeter och byggdes 1911. Huset har inte haft så många ägare genom åren, men alla har varit i tv – eller filmbranschen på olika sätt. En av dem var Gail Patrick, som jobbade med den populära tv-serien ”Perry Mason” från 50-60-talet. Han använde ibland sitt hem som inspelningsplats i serien.

LÄS MER: Stort intresse för den anrika gården Kampetorp

Insynsskyddat poolområde

Hemmet ligger i lummig grönska och innehåller nio sovrum och elva badrum. Vid huset finns ett gästhus med hela tre sovrum för besökare. Ovanpå garaget med plats för fem bilar har de ett kontor och en lägenhet.

Så vad finns mer i ”The Queens” hem?

Jo, bland annat en matsal, ett kontor, ett bibliotek, ett par vardagsrum varav ett av dem har en mysig bar att hänga i. Där finns också ett stort ljust kök med en plats för bord och stolar, walk-in-closets och sex öppna spisar att mysa vid.

På utsidan ligger en pool på en stor insynsskyddad terrass som passar perfekt för poolpartyn i soliga Los Angeles. När man ligger i poolen har man utsikt över staden.

För att göra det extra mysigt vid poolen har de hängt upp ljusslingor mellan palmerna, ungefär som vi i Sverige gör i våra trädgårdar i juletid.

Blir någon sugen på att köpa Helen Mirrens hem istället för att hyra det, är priset 160 miljoner kronor.

LÄS MER: Båtbyggaren som tog sig vatten över huvudet