Hit vill alla flytta – populäraste områdena i Trollhättan och Vänersborg

Vart vill folk i Trollhättan och Vänersborg flytta? Mäklarna berättar om de attraktivaste områdena i staden.
– Alla områden är attraktiva, men för olika kundgrupper, säger mäklaren Vera Lisenstedt.

ANNONS
|

Under de senaste 12 månaderna har 543 bostäder i sålts i Trollhättan, enligt Svensk Mäklarstatistik. Under samma period förra året hade 650 bostäder sålts. Priserna för bostäder minskar över hela landet och även i Trollhättan verkar marknaden kallna. Bara under de senaste tre månaderna har priserna fallit med 3,1 procent.

I Vänersborg har det sålts 387 bostäder under de senaste året. Förra året var antalet 297, vilket innebär att försäljningarna har ökat. Det avspeglas i priserna, som går emot trenden och har ökat med 2,4 procent.

Det finns dock områden som är mer populära än andra i båda städerna. Flera mäklare i Trollhättan rapporterar att försäljningarna fortfarande går bra i olika delar av staden, och även i Vänersborg utmärker sig några stadsdelar som extra attraktiva för köpare.

ANNONS

Populärt i Trollhättan

Enligt mäklarna är det stor skillnad mellan vilka kundgrupper som söker sig vart. Vera Lisenstedt, mäklare på Lisenstedt Fastighetsförmedling i Trollhättan, säger att varje stadsdel har något som tilltalar kunden.

– Alla områden är attraktiva, beroende på vad man söker.

Vera Lisenstedt säger att Stavre, Halvorstorp, Björndalen, Strömslund och Skoftebyn är populära alternativ för barnfamiljer.

– Villor i Egna hem och Tingvalla står i en klass för sig, med det fantastiska läget beträffande ABC: nära till arbete, boende och centrum.

Robin Bergendahl, mäklare på Bjurfors, utnämner Strömslund, Skoftebyn och Egnahem som de mest populära stadsdelarna.

– Det är väldigt tydligt områden som folk frågar om. Även de kunder som kommer utifrån stan har lärt sig att det är bra områden.

Då priserna går ner på marknaden tror han att dessa områden kommer hålla sig ganska bra.

– I de områdena faller de nog inte lika fort i alla fall. Vi kan inte se prisnedgångarna än. De värderingar vi satte tidigare i år stämmer fortfarande.

Onsjö utmärker sig i Vänersborg

I Vänersborg sticker nyproducerade områden som Nabbensberg och Holmängen ut, men flera andra delar är också värda att nämna enligt mäklare Svante Olofsson vid Svensk Fastighetsförmedling i Vänersborg.

ANNONS

– Onsjö är populärt för de som köper villa, och Öxnered som ligger precis vid järnvägsstationen är också poppis.

Frida Rundberg som är fastighetsmäklare vid Fastighetsbyrån i Vänersborg säger att Vargön, Blåsut samt Onsjö är populära, och att det finns ett stort intresse för de mer avsides delarna av staden.

– Vi upplever att det är ett väldigt intresse på lantliga lägen som ändå ligger nära stan.

Ut på landet

En trend som mäklarna i båda städer har uppmärksammat sedan pandemin är att folk vill röra sig utanför stadskärnan.

– Folk vill vara lite friare och ha lite mer plats, säger Svante Olofsson.

– Det är en trend som håller i sig eftersom många arbetsplatser fortfarande tillåter att jobba hemifrån. Det har blivit tacksammare att sälja sin lantliga villa, säger Robin Bergendahl.

Mitt i stan har det däremot blivit svårare att sälja i Trollhättan.

– Vi har ett överutbud på små lägenheter i centrum. Jag misstänker att det är störst risk att priserna fastnar där.

Vera Lisenstedt instämmer.

– Det är svalast intresse för ettor och tvåor, inte som förr där då det ofta fanns flera intresserade köpare, alltså flera budgivare.

Samtidigt uttrycker alla mäklare att de inte är oroliga över bostadsmarknaden i städerna, inflation och höjd ränta till trots.

ANNONS

– Jag tror det slutar med ganska ihållande priser generellt, säger Robin Bergendahl.

– Vi ser inga stora prisförändringar neråt. Jag tror och hoppas på stagnation, säger Svante Olofsson.

LÄS MER:147 kvadratmeter stort kedjehus i Trollhättan sålt för 3 400 000 kronor

LÄS MER:183 kvadratmeter stort hus i Trollhättan sålt till ny ägare

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS