Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/33

Huset i Palm Springs är en färgbomb – nu är det till salu

LYXHUSET: I ett hus i Palm Springs från 1969, som James Bond skulle kunna ha bott i under samma era, finns en minns sagt överraskande insida. Huset är till salu och mäklaren har inte behövt förändrat något i inredningen för att locka till sig nyfikna. Titta in i det färgglada retrohuset.

I soliga Palm Springs, Kalifornien, ligger ett hus byggt 1969 som inte gör så mycket väsen av sig, iallafall inte på utsidan. Huset är på ett plan, går i vitt och är på cirka 311 kvadratmeter. Det har tre sovrum, fyra badrum, nyrenoverat kök, vardagsrum, lounge med bar, ett frukostplats, matsal och en öppen spis.

Men när man ser den knallgröna ytterdörren kan många nog börja ana hur det ser ut på insidan. När besökarna öppnar dörren möts de av allt annat än moderna vita rum. Det är starkgrönt, chockrosa, kornblått, citrongult och lite 70-tals brunt. Nog skulle James Bond kunnat bo där i någon av sina filmer från 60-talet. Faktum är att huset har varit med i flera magasin, reklamsammanhang, tv-program, filmer och musikvideos genom åren.

Innan man kommer in i vardagsrummet med poolutsikt möts man av två meterhöga statyer som påminner om något från romarriket. Efter ha passerat dem kommer man in i ett vardagsrum, helt inrett i knallgrönt. Heltäckningsmattan, gardinerna, kuddarna puffen, till och med sladdarna till taklamporna påminner om färgen på grodan Kermit.

Vägg i vägg ligger ännu ett rum för party och umgänge, men det här har fått den på 70-talet mer populära färgen brunt i olika nyanser. De brunbetsade träväggarna matchar den bruna baren och den orangea soffan. Vid baren står en gammal jukebox och en chokladautomat. Jämte det här rummet ligger köket som har renoverats med nya skåp, bänkskivor i kvarts, marockanskt gulmönstrat klinkergolv och dubbla diskmaskiner.

Knallgrön heltäckningsmatta

I köket, med utsikt över en av uteplatserna, ligger frukostrummet som går i gult och guld. Den formella matsalen är inte färglös den heller, med guldtapeter, knallgrön heltäckningsmatta, grönvita stolar och gröna gardiner. Precis som i vardagsrummet har ägarna klätt in lampsladdarna i matchande tyg.

De starka färgerna fortsätter in i sovrummet. Master suite går helt i chockrosa och lite ljusrosa, med inslag av guld. Den kungaliknande sängen står placerad på en starkrosa heltäckningsmatta, och har utsikt över poolområdet. Tunga starkrosa gardiner ramar in de stora fönstren. Vid sovrummet ligger ett rosa sminkrum med stor spegel, fortsätter man sen promenaden på den mjuka heltäckningsmattan kommer man in i det stora rosafärgade badrummet. Där finns en nedsänkt badkar i heltäckningsmattan och två tvättställ.

Det ena gästrummet går helt i blått, med kornblå heltäckningsmatta, säng och gardiner. Även textilerna, detaljerna och de andra möblerna går i blå nyanser. Till sovrummet hörs ett blått badrum och tvättstuga.

Retrohusets andra gästrum går i olika nyanser av grönt, och som i flera av de andra rummen ligger en mjuk heltäckningsmatta på golvet, så klart i grönt. Till sovrummet finns ett matchande badrum.

Svalkande pool

På den insynsskyddade baksidan finns flera möjligheter till skönt poolhäng. Ett par öppna uterum ger skydd från den heta solen. Vid husets väggar har man platsbyggt några bänkar också att sitta på.

Mellan mars och november ligger temperaturen på mellan 25 och 45 grader i Palm Springs, därför är det nog skönt med en pool att svalka sig i. Då kvällarna är bra kalla under vintern är det kanske ett dopp i bubbelpoolen som lockar mer.

Är man sugen på att flytta in i den här färgglada hemmet kostar det strax över 24 miljoner kronor.