Skådespelaren Jim Carrey säljer sitt hus i Los Angeles

LYXHUSET: Komikern Jim Carrey har bott i samma hus i Los Angeles i snart 30 år. Men nu har han lagt ut sitt hem till försäljning. För en stor summa får en köpare ett hus på 1 200 kvadratmeter med bland annat en pool, biograf, yogapaviljong, poolhus med bar och öppen spis, nio badrum och en tennisbana.

ANNONS
|

Skådespelaren Jim Carrey – känd från filmer som ”Ace Ventura”, ”Dum & Dummare”, ”The Mask”, ”Grinchen – julen är stulen” och ”Liar liar” – säljer nu sitt lyxiga hem där han har bott i snart 30 år.

Huset byggdes 1951, är på 1 200 kvadratmeter och ligger i Brentwood, Los Angeles, ett bostadsområde som alltid varit populärt bland rika kändisar. Kristin Davis från ”Sex and the city” har till exempel bott i området, precis som Marilyn Monroe, Anna Nicole Smith, O.J. Simpson och Gisele Bündchen.

Jim Carreys hem har fått en modern och ljus inredning. Det som sätter färg på hemmet är all konst på väggarna, och det är ägaren själv som ligger bakom en del av konstverken.

ANNONS

I hans hem finns fem sovrum, nio badrum, ett par vardagsrum, matsal, stort kök med inomhusgrill, en frukostbar och matplats med utsikt över trädgården. Utöver det finns kontor, gym, walk-in-closet och en hemmabiograf – där kostymer från filmen ”Grinchen – julen är stulen” hänger på en av väggarna. I baren står priser han vunnit och på väggarna hänger kostymer i glasmontrar från filmerna ”Ace Ventura” och ”Batman Forever”.

Det finns också sex öppna spisar varav en ligger i badrummet som tillhör Jim Carreys egna sovrum.

Pool med vattenfall och tennisbana

I den stora insynsskyddade och kuperade trädgården finns många uteplatser – på en av dem finns ett biljardbord, gästhus, pool med ett vattenfall, spa, lusthus, poolhus med bar, öppen spis, och en infraröd bastu samt ett ångbad. Där finns också en öppen paviljong för yoga- och meditation, ett ekologiskt grönsaksland och en upplyst tennisbana.

Vill man bo som en av världens mest kända komiker och skådespelare får man betala 303 miljoner kronor.

Mäklare är Janelle Friedman på Sotheby’s International Realty – Santa Monica – Venice Brokerage.

ANNONS