Unik hästgård med riddarsal till salu – för 40 miljoner

Den numera framlidne hästägaren Göran Falks unika gård är till salu.
Godset, som bland annat har en riddarsal, ligger ute på Hemnet för 40 miljoner kronor.
– Det är ett väldigt pampigt boende, säger mäklaren Ann Knutsson.

ANNONS
|

Den 510 kvadratmeter stora hästgården Falk On Hill ligger belägen i skånska Svedala kommun och var hem åt entreprenören och storhästägaren Göran Falk och hans sambo Helena Burman.

För Sportbladet berättar Helena att gården har en stor plats i hennes hjärta, men att hon nu, till följd av Görans bortgång i höstas, tvingas sälja den.

– Det var Görans livsverk. Platsen har betytt oerhört mycket för mig under många år. Jag har ingen möjlighet att driva den vidare och sonen Micke har inte det intresset, säger hon till tidningen.

Ligger ute på Hemnet – för 40 miljoner

Hästgården ligger nu ute på Hemnet och har ett utgångspris på 40 miljoner kronor. Ann Knutsson, mäklare vid Skånegårdar, beskriver gården som unik.

ANNONS

– Den är väldigt unik på det sättet att den är väldigt travinriktad och samtidigt erbjuder ett byggnadsbestånd som kan vara inriktat för mer än bara trav. Det är många bostäder i fastigheten och lokaler. Så det finns många möjligheter, säger hon.

Hur vanligt är det med så här stora objekt?

– Vi har några sådana med det omfånget, vi har ett par stycken om året. Men det som sticker ut här är att det är väldigt många byggnader. Att du har möjligheter till flera olika inriktningar.

– Detta i kombination med att det är ett väldigt pampigt boende.

Hästgården har en riddarsal

Gården har en professionell travanläggning, med allt vad det innebär. Men även bland annat pool, orangeri, boulebana samt ett katthotell.

Som en extra krydda finns det även något för att spä på det unika med hästgården.

– Det finns en riddarsal, som är belägen i den stora stallbyggnaden, i ett av tornrummen. Det är en sällskapsyta helt enkelt.

Hur många objekt med riddarsalar har du sålt tidigare?

– Det är faktiskt min första riddarsal som jag säljer! Annars har jag sålt några slott, men faktiskt ingen riddarsal.

Utgångspriset är 40 000 000, vad kan du säga om prislappen?

ANNONS

– Här får du väldigt mycket till. Du får mark, stall, byggnader och bostäder. Så prislappen kan tyckas stor, men det är mycket i värdet.

ANNONS