Foto: TT
Foto: TT

Brand i Götene – en person död

En kvinna i 55-årsåldern har dött efter en villabrand i Götene under sena lördagskvällen. – Det är en person bekräftat avliden i den här branden. Anhöriga är underrättade, säger Thomas Gorner, vakthavande befäl vid polisen i Region Väst.

ANNONS
|

En kvinna i 55-årsåldern har bekräftats död efter en våldsam brand i en villa i Götene.

– Det är en person bekräftat avliden i den här branden och anhöriga är underrättade. Personen fördes till sjukhus och avled sedan, säger Thomas Gorner, vakthavande befäl vid polisen i Region Väst,under söndagsmorgonen.

Platsen har under morgonen spärrats av för en teknisk undersökning.

– Det är fullt upp med att släcka och eftersläcka, så vi kan räkna med att platsen kommer undersökas någon gång under dagen för att lista ut brandorsaken. Det behövs alltid en teknisk undersökning i den här typen av ärende, säger Thomas Gorner.

ANNONS

Branden rubriceras i nuläget som en misstänkt mordbrand för att utreda vad som ligger bakom branden.

Enligt stabsbrandmästare Kenth Johansson vid Samhällsskydd mellersta Skaraborg, var det svårt att rädda huset från att brinna ner till grunden.

– Det var övertänt redan när larmet kom till oss. Då fick vi passa på att skydda ladugården och ett kringliggande förråd.Nu pågår eftersläckningsarbetet för fullt, säger Kenth Johansson.

Två fördes till sjukhus

Det var vid elva-tiden på lördagskvällen som SOS alarm larmades om att huset brann. Räddningstjänsten jobbar nu med att släcka branden.

– Huset är helt övertänt Det är på väg att brinna ned. Enmindre byggnad, något förråd, bredvid huset har också fattat eld., sa Kent Johansson, under lördagskväll.

Två personer fördes till sjukhus med ambulans men oklara skador, men under söndagsmorgonen uppger polisen att en kvinnas liv inte gick att rädda.

– Anhöriga är underrättade, säger Thomas Gorner.

ANNONS