Brorsson bästa svenska i sprinten

Med Hanna Öberg sjuk klev en annan svenska fram i världscupen i Pokljuka. Mona Brorsson följde upp besvikelsen med sin 50:e plats i torsdags med 19:e plats i sprinten – trots en bom. Finländskan Kaisa Mäkäräinen vann.

ANNONS
|

Hanna Öberg, som slutade åtta i distansloppet, vaknade med halsont och kom inte till start i distansloppet. Men insatsen från de svenska skidskyttedamerna var ändå helt okej.

Bäst gick det för Mona Brorsson som inför den här säsongen pratat mycket om att hon tagit stora kliv i skidåkningen.

Det visade sig i säsongens andra individuella världscuptävling.

Missade sista

Brorsson var på väg mot något riktigt bra och sköt fullt fram till det tionde och allra sista skottet – som hon missade. Men trots en bom lyckades svenskan åka in på 19:e plats, med en åktid som imponerade – Brorsson var mindre än 10 sekunder långsammare i spåret än åkaren som slutade trea.

ANNONS

- Jag är jättenöjd med åkningen, topp 15 var ett personligt mål i dag och jag är nära. säger hon i SVT.

- Det var nära i skyttet alltså... man vet att det här kan bli något bra, men så slinker den ut där. Men det är ändå ett steg framåt, snart kan jag hålla nerverna i styr och då är det fullt hus. Man är ju sugen på ett toppresultat.

Brorsson låter säker när hon avslutar intervjun:

- Nästa gång sitter det.

Emma Nilsson, som gjorde sitt bästa världscupresultat när hon i torsdags åkte in som 18:e åkare i distansloppet, stod för ännu en bra insats.

ANNONS

Noll bom och hyfsad åkning räckte till en 26:e plats.

- Jag tänkte att det får bära eller brista. Det kändes som att i dag kanske är min dag, kul att skjuta fullt, säger Emma Nilsson i SVT.

Magnusson kraschade

Linn Persson slutade 51:a och blir tredje svenska i söndagens jaktstart.

Även Anna Magnusson var på väg mot ett bra resultat, men en otäck vurpa i slutet av loppet förstörde svenskans dag.

Kaisa Mäkäräinen var i en klass för sig och fick revansch för torsdagens lopp där hon sköt bort sig direkt. Finländskan var 15 sekunder före Dorothea Wierer från Italien och 42 sekunder före Justine Braisaz, Frankrike.

Eftersom Hanna Öberg inte kom till start i sprinten finns hon inte heller med i jaktstarten.

Rättelse: I en tidigare version uppgavs fel slutplacering för Brorsson och Persson, rätt ska vara 19:e och 51:a.

TT
ANNONS