Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Därför bör du konkurrensutsätta bankerna när du samlar lån

Skuldsättningen ökar i de svenska hushållen. Utöver det är snabblån mer vanligt förekommande än förut, vilket har medfört att allt fler svenskar hamnat i en skuldfälla. Ett bra motmedel för att inte hamna i en skuldfälla är att samla sina mindre och dyra krediter i ett sammanfogat lån. Det vill säga ett samlingslån.

Ett samlingslån har en nominell ränta på cirka 6 procent, medan snabba krediter i regel har en ränta på omkring 30 procent. Det medför att man sparar mycket pengar genom att samla lån. Men var kan man samla sina lån, och varför är det bra att konkurrensutsätta sina banker när man ska ta ett samlingslån?

Detta svarar vi på i den här artikeln.

Var kan man samla lån?

Du kan samla lån hos alla svenska storbanker. Antingen genom att ta dig till deras webbsidor, alternativt genom att boka in ett möte. Du kan även välja att jämföra flera långivare som kan samla dina lån via en låneförmedlare. Då konkurrensutsätter du din vanliga bank, utan att riskera risken med vad många kan tycka är ett pinsamt avslag från hembanken.

Varför ska man konkurrensutsätta sin bank?

Den bank du är kund hos idag är en av hundratals långivare som nischat sig mot svenska kunder. Bara för att du är kund hos en bank betyder inte det att du får ett bra erbjudande om att samla lån, för att du går till dem med mössan i handen. Konkurrens är bra, det är jämförelseportalerna ett bevis på.

6 anledningar till att man ska konkurrensutsätta sin bank

1.Du kan bli beviljad ett samlingslån med bra villkor. Detta då flera låneaktörer tvingas tävla om att ge dig ett samlingslån med den lägsta effektiva räntesatsen.

2.Det är enkelt att jämföra samlingslån via en låneförmedlare. Du fyller i utvalda uppgifter via en lånewidget, och godkänner din ansökan via Bank-ID. Denna process tar som mest någon minut.

3.Alla långivare samsas om en kreditupplysning. Låneförmedlaren tar en kreditupplysning på dig, som alla långivare delar på. Det innebär att din kreditvärdighet inte påverkas nämnvärt. På UC.se kan du kontrollera hur många kreditupplysningar som tagits på dig de senaste 12 månaderna.

4.Du får oberoende råd och tips om samlingslån. Det är oftast ingen säljande ton som gäller hos de svenska låneförmedlarna. De bidrar med korrekt och träffsäker information om hur du samlar lån.

5.Det är gratis att jämföra samlingslån via en låneportal. Om du tecknar dig för ett samlingslån får förmedlaren en ersättning av kreditgivaren. Du behöver aldrig betala någonting för denna tjänst.

6.Du förbinder dig inte till någonting. Du kan när som helst tacka nej till samtliga erbjudanden om samlingslån, utan att det kostar dig någonting.