Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

”Det handlar inte bara om elbilar”

Uppgifter till TTELA gör gällande att National Electric Vehicle Sweden inte bara är intresserade av att tillverka, elbilar utan även av bioenergitillverkning och batteritillverkning på Stallbacka. – Jag får passa på denna fråga, säger dock talespersonen Mikael Östlund.

Enligt uppgifter till TTELA ska det inte bara handla om tillverkning av elbilar som konsortiet National Electric Vehicle Sweden (Nevs) är intresserade av. Det ska också röra sig om att skapa en anläggning för bioenergiproduktion, samt batteritillverkning för fordonsindustrin.

Den viktigaste personen bakom Nevs, blivande vd:n Kai Johan Jiang, är redan insatt i biomassa- och bioenergiproduktion då detta är en kärnverksamhet i de bolag han är engagerad i – State Power Group och National Bio Energy i Kina.

Någon batteriproduktion märks dock inte i dessa bolag. Tidigare i spekulationerna och uppgifterna kring Saabintressenter har japanska Panasonic nämnts som en batteritillverkare. Men det är okänt om det till exempel finns någon koppling mellan Panasonic och Nevs-konsoritet till exempel genom japanska Sun Investment som också är delägare i konsortiet.

– Jag får tyvärr passa på denna fråga just nu, säger Mikael Östlund och förklarar att man kommer att kunna svara på alla frågor ifall man når framgång som Saabintressent.