Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Koncentration. Föreningen jaktskyttarna Trollhättans Rolf Meijer blev trea i klass C efter särskjutning om andraplatsen. Där var Bernard Raimondo från Svegeråsen vassare med sex träffar mot Meijers fyra.

Dubbelseger för Jarnald

Drygt 20 000 lerduvor flög över Öresjöskogen i helgen. De flesta klarade inte hela luftfärden. Flest duvor av alla träffade Roger Jarnald som vann både lördags- och söndagstävlingen.

När landslagstest tre och fyra i sporting genomfördes i Trollhättan hade hemmaskytten Roger Jarnald ställt i siktet bäst av alla. I lördagens tävling slutade han med lika många träffar som klubbkamraten Anders Bore, 88. Först efter två särskjutningsrundor hade Jarnald en träff mer och korades till vinnare.

Samme man skulle också vinna på söndagen. Med 89 träffar av 100 vann Roger Jarnald utan särskjutning, även denna gång med Anders Bore som tvåa.

Ingen hemmafördel

Stora framgångar för skyttarna för Föreningen jaktskyttarna Trollhättan. Men vinnaren tyckte inte att det var någon fördel att ha hemmaplan.

– Nej, det brukar inte vara någon fördel. Man måste jobba så mycket mer och serva kastare och hjälpa till när det krånglar men det gick bra ändå, sa Roger Jarnald som uppfyllde sitt mål. Att vinna.

I tävlingsgrenen sporting tävlas det i åtta moment med sammanlagt 100 lerduvor, till skillnad från de mer kända OS-grenarna skeet och dubbeltrap där det endast är ett och samma moment. Lerduvorna kom ifrån både höger och vänster, högt och lågt samt i olika hastigheter. I ett moment kom duvorna till och med rullandes, så kallade "rabbit-duvor". Mångsidighet är viktigt för framgång i sporting.

Bäst just nu

Totalt ska sex deltävlingar genomföras i det som heter landslagstest, där del tre och fyra alltså gick i Trollhättan. När tävlingsresultatet räknats samman kan en landslagstrupp tas ut. Dagsläget ser det bra ut för trollhätteskyttarna. Fem av sex pallplatser på två dagar och med Roger Jarnald som dubbel vinnare borde han ses som Sveriges bäste sporting-skytt.

– Ja, den här helgen då, bara den här helgen. Vi är många om det, sa vinnaren ödmjukt och blickade framåt mot tävlingar i Grästorp närmast och VM i Spanien senare i sommar.

Tävlingen genomfördes med stor hjälp av Jaktskyttarnas medlemmar och ordföranden Jan Ekberg var både nöjd och stolt över arrangemanget.

– Vi hade lite strul i går (lördag) men annars har det gått bra och vi har fått mycket beröm från de tävlande. Jag vill passa på att tacka alla som hjälpt till på något sätt, sa han efter tävlingens slut.