Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

1/2

Efter Bingolottomissen – Oldsberg: Jag betalar bilen

Tittarstormen som följde efter missen i söndagskvällens Bingolotto får nu en ny vändning. Efter att Lotteriinspektionen sagt att någon bil inte ska delas ut till spelaren som vunnit den i direktsändning, skriver GT att Ingvar Oldsberg nu har lovat att kompensera honom. – Är det så att jag har gjort ett misstag så tar jag konsekvenserna för det, säger han till tidningen.

Bollen ligger nu hos producenten Folkspel som ska besluta huruvida vinnaren ska få behålla bilen. 

Händelsen som utspelade sig i direktsändning på söndagskvällen har upprört många. En spelare ringde in för att spela Färgfemman. När programledaren Ingvar Oldsberg började öppna lucka nummer tretton ropade spelaren plötsligt att det var nummer femton han ville ha. 

Oldsberg öppnade lucka femton och spelaren vann en bil – något som väckte stor ilska bland tittarna som hävdade att det rörde sig om fusk. 

Spelaren riskerar nu att förlora bilen. Dock inte om Ingvar Oldsberg får bestämma.

Nu säger han att han tar konsekvenserna för missen oavsett vad Folkspel beslutar.

"Jag betalar bilen"

– Jag betalar bilen oberoende av beslutet och jag står för det. Det hela börjar likna en parodi, säger han till GT och fortsätter: 

– Då slipper de sammanträda och ha förhör fram och tillbaka. Är det så att jag har gjort ett misstag så tar jag konsekvenserna för det. Jag betalar bilen, så blir alla nöjda och alla är vinnare, säger Ingvar Oldsberg.