Ekot: H&M varslar 400 i Sverige

Klädjätten H&M varslar 400 personer i Sverige, rapporterar Ekot. Enligt facket Handels berör varslet 69 butiker.

ANNONS
|

Klädkedjan H&M meddelade under onsdagskvällen att de lämnat över ett varsel om uppsägning till facket och Arbetsförmedlingen.

Enligt Handelsanställdas förbund, Handels, berör varslet 69 butiker med drygt 400 anställda. Företaget har över 10 000 anställda i Sverige och varslet berör nästan hälften av butikerna, uppger Ekot.

I ett mejl till Ekot skriver H&M att alla butiksmedarbetare kommer att erbjudas fortsatt anställning i butik. Varslet är en uppskattning över hur många som kommer att tacka nej. H&M har inte bekräftat för Ekot hur många som berörs.

Hållit stormöte med anställda

Det var tidigare under onsdagen som H&M uppgav för SVT att de skulle hålla ett stormöte i dag. Enligt Handels kallades anställda i Sverige till mötet.

ANNONS

”Vi har tidigare idag informerat våra kollegor i butik om att vi har beslutat att se över vår nuvarande organisationsstruktur och bemanning i våra H&M-butiker i Sverige.” skriver Anna Wittbjer, pressansvarig vid H&M i Norden, till SVT.

Hur varslet kan komma att slå mot H&M:s butiksnät i Storgöteborg är ännu oklart.

– H&M har påbörjat en dialog med våra fackliga parter och vi kan idag inte kommunicera hur denna process kommer påverka specifika butiker och enskilda medarbetare, skriver Anna Wittbjer, till GP.

Sparpaket på två miljarder kronor

GP skrev om att klädjätten lanserade ett omfattande sparpaket på två miljarder i september, vilket skulle påverka antalet tjänster. Detta efter att företaget i kvartalsrapporten visat en betydligt lägre vinst än marknaden hade trott.

H&M uppger för Ekot att varslet inte är kopplat till sparpaketet, som gäller för hela koncernen globalt.

LÄS MER:H&M sparar– anställda i Sverige påverkas

LÄS MER:Här är jobben som riskerar att försvinna i en lågkonjunktur

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Ida Johansson förklarar och analyserar privatekonomi och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS