Teknikhaveri hos flera storbanker

Swedbanks kunder hade under måndagen problem med kortbetalningar och att komma in på bankappen. Vid 12.30 uppges problemen vara åtgärdade. Även Nordea, Pressbyrån och Ica har haft tekniska problem under måndagen.

ANNONS

Swedbankkunder har sedan åttatiden på måndagen haft problem med att logga in på hemsidan, i appen, samt att använda Swish.

”Just nu upplever en del kunder störningar i flera av våra tjänster och det kan vara svårt att logga in och nå oss på telefon. Vi förstår att det kan ställa till det och vi jobbar med högsta prioritet för att lösa detta”, skriver Swedbank i ett Facebookinlägg

Enligt sajten Down Detector hade tusentals Swedbankanvändare larmat om problem..

– Status är att vi har konstaterat vad den här störningen beror på, och vi arbetar med full kraft för att åtgärda den så att kunderna ska komma åt tjänsterna så snart som möjligt. Vi ber om ursäkt för det här problemet, sa Ralf Bagner, presskommunikatör på Swedbank till TT vid 11.30-tiden.

ANNONS

Han ville då inte berätta vad störningarna beror på.

En timme senare uppgav Ralf Bagner att problemen var åtgärdade.

Även Nordeas kunder drabbade

– Vi ser att systemen är i gång igen och att kunderna återigen kan komma åt sina tjänster, säger Ralf Bagner till TT.

LÄS MER:Storbankens app låg nere

Det är andra gången på en vecka som Swedbanks kunder drabbas. I onsdags kunde tusentals kunder varken logga in på hemsidan eller i appen. Kunder som försökte logga in i appen möts av meddelandet ”nätverksfel”. De som ville logga in på internetbanken fick beskedet ”Webbplatsen kan inte nås”.

Även Nordeakunder kunde på måndagsmorgonen uppleva problem med sina kortköp.

“Vi har för närvarande tekniska problem med kortköp (med Visa). Vi är ledsna om det påverkar dig och arbetar så snabbt vi kan för att lösa problemet”, står det i Nordeas app.

Även Ica och Pressbyrån ska enligt Aftonbladet haft problem med sina betalningssystem under måndagen.

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Alexander Piauger blickar ut i den finansiella världen och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här https://www.gp.se/mina-sidor/nyhetsbrev.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS