Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

En 17-årig flicka omkom under natten till söndagen på Gropbrovägen i Vänersborg.

Elever sörjer omkommen flicka

Den 17-åriga flicka från Vargön som omkom vid en trafikolycka under natten till söndagen sörjs i dag på Birger Sjöberggymnasiet där hon var elev. Samtidigt arbetar polisen vidare med utredningen av dödsolyckan.

Flickan omkom efter att bilen som hon färdades i for av Gropbrovägen och voltade. Två andra ungdomar fanns också i bilen, men klarade sig med lindriga skador.

Med anledning av dödsolyckan har gymnasieledningen inrättat ett minnesrum på Birger Sjöberggymnasiet med levande ljus, foto på flickan och en minnesbok. Ett kristeam, bestående av kuratorer och skolsköterskor samt kyrkoherden från Vargön, fanns på plats i gymnasiets lokaler hela gårdagen för att stötta elever och personal.

Samtidigt fortsatte polisen sin utredning. Bland annat är bilen beslagtagen och det kommer att göras en teknisk undersökning av den i dag. Det kommer också att göras en rättsmedicinsk undersökning av den avlidna flickan, olycksplatsen kommer att undersökas vidare, förhör med de två övriga personerna i bilen samt med vittnen som kom till olycksplatsen efter olyckan kommer att hållas.

– Vi vill göra dessa utredningsåtgärder först. Sedan kan vi berätta om någon kommer att delges misstanke om brott. I nuläget är ingen delgiven misstanke och det finns ingen som i nuläget kan säga om olyckan har berott på halka, fart, brister på bilen, förarfel eller någonting annat, säger Thord Persson, utredningsbefäl.