Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Elina trivs i nya Tingvalla-kvarteret

"Det känns lyxigt med något sprillans nytt", säger Elina Lindström. Hon var en av de första att flytta in i det nya kvarteret Zebran på Tingvalla i Trollhättan för drygt ett år sedan. I vår är det säljstart för ytterligare 44 bostadsrätter i det eftertraktade området.

Inom kort planerar HSB dra igång försäljningen av den tredje etappen, Brf Antilopen. Eftersom den andra etappen med 79 bostadsrätter redan är slutsåld, väntas intresset vara stort.

Etapp 1 var inflyttningsklar för ett år sedan och en av de första att flytta in var Elina Lindström. I januari 2019 fick hon äntligen slita upp flyttkartongerna efter att ha väntat på att den nybyggda bostaden skulle bli färdig.

Läs mer om nya bostadsprojektet på Tingvalla i Trollhättan inför vårens säljstart

– Från början kändes det konstigt att skriva upp sig på en lägenhet som skulle vara klar så långt fram i tiden, men jag hade hela tiden något att se fram emot och det var värt all väntan, säger hon i dag.

Sålde radhuset för bekvämare boende

Kurt Karlsson och hans fru flyttade in ungefär samtidigt som Elina och för det pensionerade paret var det ett viktigt steg att lämna radhuset för en modern och lättillgänglig lägenhet. Strax innan säljstarten av första etappen blev Kurt även bosparare och kunde på så vis nyttja sin förtur.

Läs mer om hur du kan få förtur till HSB:s nya bostäder

– Vi orkade inte riktigt med trädgården och trappan i radhuset så vi hade tittat runt ett tag efter lägenhet. Till slut hittade vi denna och då slog vi till. Kvarteret ligger så centralt och bra och man kan ta hissen hela vägen från garaget upp till lägenheten, berättar Kurt Karlsson.

Flyttade ut sängen på balkongen

Efter att Elina Lindström flyttade in i den stora moderna tvåan på 59 kvadrat har hon "gått och blivit med sambo".

– När vi började planera för att bli sambos kändes valet självklart att det var i denna lägenhet vi skulle bygga en framtid. Framför allt gillar vi den öppna och sociala planlösningen mellan kök och vardagsrum och den inglasade balkongen. I somras flyttade vi ut sängen på balkongen och öppnade alla fönster, det var som att vi sov under bar himmel. Sängen stod kvar i över en vecka.

"Positiv bild av Trollhättan"

Hittills har alltså samtliga lägenheter i kvarteret Zebran gått åt. Det tycker HSB bådar gott inför den kommande säljstarten av den tredje etappen, projektet Antilopen. I detta projekt har man valt att fokusera lite mer på välplanerade mindre lägenheter, något som många letar efter i staden. Läget, med promenadavstånd till centrum och dess utbud av butiker, caféer, service och restauranger lockar extra mycket. Att resecentrum och Högskolan Väst ligger nära är också en stor fördel för området.

Bilden är en illustration och ändringar kan förekomma.

– Det är ju dessutom jättebra för alla pendlare att mötas av en fin fräsch stadsdel som man satsar på, det ger en positiv bild av Trollhättan, tycker Elina Lindström.

Gemenskap på innergården

Hon ser nu fram emot att få fler nya grannar.

– Jag ser framför mig att det blir en stor härlig gemenskap där vi sitter ute på innergården. Det ska bli väldigt spännande att se hur allt blir till slut, när vår lilla fyrkant blir hel och kvarteret är klart.