Eriksson tvåmålsskytt mot gamla laget

Vancouver-forwarden Loui Eriksson hade bara gjort ett mål i höst. Då slog han till med två mot sitt gamla lag Boston i 8–5-segern i NHL.

ANNONS
|

- Ingenting har gått lätt för mig tidigare den här säsongen, målen har inte velat komma, så det var väldigt skönt att få sätta två. I synnerhet här, jag spelade ju i Boston tidigare, säger den 33-årige göteborgaren till Aftonbladet.

33-åringen hyllades också av lagkamraten Bo Horvat.

- Loui var fenomenal i kväll, inte bara genom att göra mål utan även med andra saker. Jag tycker att det visar mycket om hur hans självförtroende är just nu. Det blir bara bättre och bättre, säger Horvat, som också gjorde två mål, till nhl.com.

ANNONS

Loui Eriksson som spelade med Boston 2013–2016 säger att det alltid känns speciellt att komma tillbaka och spela i staden.

- Det är alltid kul att spela mot sitt förra lag, speciellt när man vinner. Det var en kul kväll, säger Eriksson till nhl.com.

En assist av rookien

Eriksson fick också en assist och nu har nio poäng efter 17 matcher. Hans 14 år yngre landsman Elias Pettersson har 17 poäng på elva matcher, efter att ha noterats för en assist i matchen mot Boston.

- Det kändes lite konstigt i dag. Jag hade inte studsarna med mig och tog några enkla, tafatta felbeslut. Jag får se till att vara lite mer rejäl och spela enkelt nästa gång, säger succérookien till Aftonbladet.

"Väldigt öppet och konstigt"

Vancouver har inte gjort så många mål under en och samma match sedan 2009, då man vann över Colorado med 8–2.

ANNONS

- Det blev väldigt öppet och konstigt. Men det var roligt att vi kunde sätta så många puckar och ändå skönt att vinna när det blev så här, säger Eriksson till Aftonbladet.

Oliver Ekman-Larsson gjorde ett mål och en assist för Arizona och Oskar Lindblom en assist för Philadelphia när laghen möttes. Matchen slutade 5–4 till Philadelphia.

TT
ANNONS