Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Förbered din hemester redan nu

Med fler och fler som spenderar mer tid hemma på grund av coronapandemin, ser Solskyddsprodukter i Vänersborg ett stort behov av produkter som förbättrar våra hemmamiljöer.

Stefan Lind, delägare i Solskyddsprodukter, har de senaste veckorna märkt hur människors behov av sitt hem förändrats på grund av coronapandemin. 

– Situationen vi nu befinner oss i är ju ledsam på alla sätt, både för hälsa och ekonomi. Men vi märker också hur människor får upp ögonen för saker som kan förbättra och underlätta deras vardag när detta är klart. Som viljan att piffa upp sin hemmamiljö, eller där man har sitt hemmakontor, menar han.

Det kan handla om allt från att ha bättre skydd för sina fönster, så man slipper solljus som reflekterar på skärmen, till en utbyggnad av altanen som kan användas mer tack vare nya markiser. Med en terassmarkis får man skugga ifrån gassande sol men man får även en förlängd säsong då man med en markis och en terassvärmare kan sitta ute tidigare på våren och längre på sensommaren. Perfekt för en semester hemma.

– Väldigt många kommer stanna hemma i Sverige i sommar. Och vi vill därför kunna hjälpa till med att förbättra den hemmamiljö man kanske har sin semester i.

Med en historia som sträcker sig tillbaks till 1964 har Solskyddsprodukter levt länge i Vänersborg. I dagsläget är det 6 personer som tillverkar och monterar solskyddsprodukter både invändigt och utvändigt.

– Vi tillverkar och levererar allt ifrån vanliga persienner och rullgardiner till Plissé och lamellgardiner. Utomhus monterar vi terass och fönstermarkiser, men även modernare lösningar som zip-screen eller en hel pergola.

Alla produkter som säljs av Solskyddsprodukter är tillverkade efter kundens mått, efter att någon av Stefans kollegor varit på plats och mätt, visat produktprover och sedan tillsammans med kunden kommit fram till den lösning som passar bäst.

Automation och motorisering

Produkter som bidrar med solskydd till ett hem ger inte bara svalka på sommaren. Mycket handlar om att skydda det inomhusklimat man har, genom att stänga ute – eller hålla inne – värme. Och med smarta hem, blir möjligheterna till automation större.

– Ta till exempel vanliga fönstermarkiser med solautomatik, dessa håller huset svalt ifrån gassande sol under hela dagen. Motsvarande på vinterhalvåret har vi plisségardiner, som hjälper till att hålla värmen inne i huset, berättar Stefan och fortsätter:
 
– Det är kul att man kan bygga ett system hemma som håller koll på om solen kommer fram när man är bortrest och då automatiskt, med markiser, håller hemmet svalt lagom till man kommer hem efter en dag med utflykter och äventyr.