Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Förhandlingar om varumärket

Det viktiga är att inte Nevs verksamhet står i konflikt med det som Saab AB och Scania sysslar med. Det bolagens representanter som inte vill yttra sig mer om hur de ställer sig till att Nevs får använda Saabs varumärke.

Under presskonferensen i går kom frågan upp om de framtida elbilarna kommer att heta Saab. En fråga som Nevs styrelseordförande Karl-Erling Trogen inte riktigt kunde ge något svar på. Han hänvisade istället till att det pågår förhandlingar om varumärket.

Men Saab AB och Scania är också förtegna.

– Vi vill inte säga nu var den här processen landar eftersom det är en förhandling som pågår. Men jag kan säga att det som är viktigt för oss är att Nevs har planer för användningen av varumärket som inte kommer i konflikt med den verksamhet som vi representerar, säger Erik Magni, presschef på Saab AB till TT.

Enligt Erik Ljungberg, pressdirektör på Scania, har förhandlingarna med konkursförvaltarna intensifierats den senaste tiden.

– Saab AB, Scania och det tidigare Saab hade ett gemensamt avtal kring de här varumärkesrättigheterna och för att en ny ägare ska kunna träda in i det så krävs ett godkännande av oss. Och för oss är det viktigt att en ny köpare inte har några planer som står i konflikt med de verksamheter som vi har eller på något sätt riskerar de värden som våra aktieägare har stoppat in i varumärket Scania, säger han.

Enligt Erik Magni på Saab AB hoppas företaget att förhandlingarna ska bli klara så snart som möjligt.

– Varken vi eller köparna eller konkursförvaltarna har någon anledning att vilja dra det här i långbänk, säger han.