Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Faltsetas blev FCT-förvärv nr 1

Det hann bli den 31 januari, men nu har FC Trollhättan fått klart med sitt första nyförvärv. Spelaren det handlar om är Alexander Faltsetas, 21, från Västra Frölunda. – Superettan blir tuff, men vi har ett lag som kommer att kämpa i 90 minuter, säger Alexander.

Alexander Faltsetas har under hela sin karriär representerat Västra Frölunda, och därmed stött på FC Trollhättan flera gånger.

Säsongen som gick, 2008, stod han för fem mål, dock inget mot FCT. Två möten som slutade 1-1 både på Edsborg och Ruddalens konstgräs.
– Jag är mer en bollvinnare, och en spelare med bra fysik, säger Alexander när han ombeds beskriva sig själv.

På meritlistan finns också ett uppdrag i den blågula landslagsdressen. 28 februari 2006 var Alexander med i det svenska P19-landslag som förlorade bortamatchen mot Holland med 1-3.

FCT gillade det man fick se den förre VF-spelaren prestera under sitt provspel i klubben.
– Det är en hårt arbetande fotbollsspelare som vi vetat var intresserad av att röra på sig, jag är glad att vi lyckats knyta honom till oss, säger tränaren L-O Mattsson.

Och räknar upp Faltsetas främsta egenskaper:
– Han är bra i huvudspelet, bra passningsspelare och utrustad med bra karaktär.
I Västra Frölunda har Alexander spelat mestadels på mittfältet, och han kan räkna med samma position i den svarta dressen:
– Mina intentioner är att placera honom där, även om han även är användbar som mittback.

Kontraktet som gör Faltsetas till FCT-spelare skrevs under i Göteborg i lördags.
– Han har varit en stöttepelare i Frölunda i flera år, och har imponerat på träningarna hos oss, säger klubbens ordförande Anders ”Grossis” Johansson.
Fler nyförvärv på gång?
– Det blir säkert några till, men vi känner ingen brådska.