Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/14

Båttrafiken i Trollhätte kanal har varit avstängd för slussunderhåll

Under några dagar ser det lite annorlunda ut runt sluss 3, söder om Höljan, då slussen är tömd för arbeten. Vissa promenadvägar är avstängda men öppnas igen på fredag.

All båttrafik i Trollhätte kanal är avstängd till och med fredag kväll med anledning av reparationsarbeten vid slussarna. Övergången vid sluss 3, precis söder om Höljan är också avstängd, och först när reparationerna beräknas vara klara på fredag kan båtar passera fritt – och Trollhätteborna återigen promenera runt Höljan.

Anledningen till reparationerna är ett påkallat arbete med nya Hisingsbron i Göteborg, så därför passar man på att genomföra reparationsarbeten i Trollhätte kanal.

– Huvuduppdraget är att borra och injektera för att få tätt i en läckande tröskel under övre bogparet i sluss 3. Vi vill inte ha ett läckage där om det skulle bli en riktig vinter som kan orsaka issprängning. Sedan går vi igenom luftledningarna och luftar slussarna för att inte få isläggning i dem, berättar Sven Johansson, projektledare på Sjöfartsverket.

Sven Johansson berättar att arbetet pågår som det ska med borrning och injektering av cement som utförs av entreprenörer.

– Vårt eget folk kontrollerar pelare på botten och luckor för att allt ska fungera inför stängningen 2021. Då stänger vi sista helgen i augusti ungefär tre veckor. Då har fritidssjöfarten lugnat ner sig och det är fortfarande en bra temperatur för att göra betonglagningar i muren.

På frågan om de hittat något spännande på botten är svaret nej.

– Men jag har räddat mängder av abborryngel här i dag som samlats i pölarna. Visste inte att det fanns så mycket här - det är bättre när dom väger ett kilo och smörsteks, säger Sven med ett skratt.

Källa: Trollhättans stad.