Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Politiker. Elizabeth Nyström har avlidit efter en tids sjukdom.

Elizabeth Nyström har avlidit

Den tidigare moderata riksdagsledamoten och oppositionsrådet i Trollhättan Elizabeth Nyström har avlidit, 73 år gammal, efter en tids sjukdom. – Hon var en oerhört principfast och omtänksam människa, säger nära vännen och partikollegan Bo Swanér.

Elizabeth Nyström började sin politiska karriär på 1970-talet i Trollhättan.

– Jag minns att hennes första uppdrag var i trafiksäkerhetsnämnden och i byggnadsnämnden. Vi jobbade ihop i många år och det ledde till en djup och lång vänskap, säger Bo Swanér.

Mellan åren 1995-2006 var Elizabeth Nyström riksdagsledamot och hon var också vice ordförande i riksdagens trafikutskott.

– Hon var tuff och bestämd som politiker – hon stod för vad hon trodde på.

Elizabeth Nyström var även en tuff rallybrud på 1960- och 1970-talet.

– Hennes pappa Per Nyström var en profil i Trollhättan, han ägde bland annat Nyströms hörna. Han var också en duktig rallyförare i ekonomiklassen och Elizabeth var först kartläsare åt honom innan hon kom i kontakt med Pat Moss som var Eric Carlsson "På Takets" fru. Hon behövde en kartläsare och Elizabeth tog utmaningen.

Duon Moss och Nyström avverkade många mil tillsammans på vägarna och de tog hem många segrar under åren. De körde bland annat Monte Carlo-rallyt 1965 där de kom trea och de vann italienska rallyt året därpå.

– Elizabeth hade en stor vänkrets över hela världen som hon brydde sig mycket om. Hennes hem stod alltid öppet, säger Bo Swanér.

Elizabeth Nyström sörjs närmast av sambo, två barn och fyra barnbarn.