Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Ingvar "Herden" Larsson i unga dagar. Nu har han gått ur tiden i sitt 86 levnadsår.

För "Herden" betydde Skôfta allt

För skoftebybon Ingvar "Herden" Larsson var Skoftebyns IF laget som gällde i vått och torrt. Att använda ordet eldsjäl passar in på honom mer än väl. Han skulle i dagarna ha fyllt 86 år när han fick lämna jordelivet.

Fotbollsklubben Skoftebyns IF i Trollhättan bildades 1950. Det var ett kompisgäng som drog igång det hela där en ung, endast 17 år gammal, Ingvar Larsson med smeknamnet "Herden" var med och spelade fotboll. Han kom från Jönköpingstrakten och smeknamnet "Herden" skulle kunna komma sig av att barn på ett dialektalt vis kallades "herda".

"Herden" har betytt mycket för Skôfta och Skôfta har betytt lika mycket för honom. Genom åren har han mer eller mindre varit på klubben 365 dagar om året, varje vecka och gjort det mesta. Förutom att han varit mångårig ledare har han varit materialförvaltare, tvättat alla matchställ – även det i många år.

På 1970-80-tal satt han i klubbens styrelse, har skött bingon, hissat flaggor och varit linjedomare. Han skötte matchklockan, startade matchen – fram till att det blev digitalt. Förr skötte han gräsplanen, klippte och kritade.

Ingvar gillade även och var positiv till damfotbollen.

Trots sitt stora engagemang i Skoftebyns IF hade han familj, där hustrun gick bort tidigt. Tillsammans hade de två barn och numer barnbarn samt barnbarnsbarn.

I yrkeslivet jobbade Ingvar på Nohab. När han cyklade till och från jobbet stannade han alltid till på klubben, det gick nästan att ställa klockan efter honom.

Ingvar "Herden" Larsson är nu saknad av många och på Skoftebyns hemsida står att läsa:

"Skoftebyns IF har sorg då vi nåtts av beskedet att Ingvar ”Herden” Larsson somnat in.

Ingvar var med från starten av vår förening och har under alla år haft sin naturliga roll på Nysätra.

Ett stort Skoftebyhjärta har slutat slå - vila i frid du 'söderns charmör'."

För dagens ordförande i Skoftebyns IF, Mikael Rosell, är det en saknad.

– Jag vill tacka honom för allt gott han gjort för föreningen, det är en jätteinsats. Vi är helt beroende av frivilliga, idéellt arbetande för att klara allt, säger Mikael Rosell.