Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Festlig ettårsfest i Restad gårdskyrkan

För ett år sedan spånade Ulf Blomberg för Frälsningsarmén i Trollhättan och Samuel Alexandersson fram idén om ett gemensamt framväxande arrangemang i Restad gårds kyrka i Vänersborg. Nu har man firat ettårsjubileum med stort tårtkalas.

Efter det där första mötet fick församlingar i området en inbjudan om att vara med om att "bryta mark" och samverka och bli delaktiga. Man möttes i Frälsningsarmén i Trollhättan under ledning av Gerd Wahlman och Ann-Christine Tunman med flera i Salemförsamlingen i Vargön, Filadelfiaförsamlingen i Vänersborg och Frälsningsarmén i Trollhättan och Vänersborg.

Kyrkan skulle bli fylld av ljus och glädje. Svenska kyrkans församling i Vänersborg under ledning av kyrkoherde Gunilla Martinsson gav sin välsignelse och bidrog med nya Kristusljus. Ole Guldal från Restad Gårds utbildningscentra och fastigheter stöttade även han.

Under året har man sedan samlats varannan söndagseftermiddag med fika, gemenskap, lovsång, förbön och aktiviteter för barnen.

Inför öppnandet för ett år sedan var det Ann-Christina "Ankis" förhoppning att få medverka till en bättre, tryggare och varmare atmosfär på Restad gård, att de kristna får känna stöd. För många har det varit ett stort steg att ta sig till kyrkan eftersom de då visar så tydligt sin trostillhörighet. Det finns kristna på Restad gård och andra liknande ställen som har blivit trakasserade och misshandlade för sin tro, berättade Anki då i en intervju på Frälsningsarméns sajt.

Vid söndagens jubileumsfirande var det extra festligt med många goda tårtor till kaffet.

Den fina kyrkolokalen på Restad gård i Vänersborg har fått nytt liv och den gångna helgen har det firats ettårsjubileum.