Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Bild: Sebastian Lamotte

Frank Erikson

TTELA har sorg. På midsommardagen nåddes vi av det tragiska beskedet att tidningens mångårige medarbetare Frank Erikson hastigt avlidit.

Frank vigde sitt liv åt lokaltidningen, började som grafiker för snart 30 år sedan och blev sedan journalist på sportredaktionen på TT/LEP och senare TTELA.

Han var en gedigen tidningsarbetare som brann för det lokala nyhetsmaterialet och som ständigt kom med tips och uppslag om vad som kunde vara värt att skriva om. Utrustad med en så kallad nyhetsnäsa tog han som kvällsansvarig på redaktionen alltid snabba och kloka beslut, inte minst när det hettade till.

Jag hade förmånen att få arbeta tillsammans med Frank från och med sammanslagningen av TT/LEP:s och ELA:s sportredaktioner vid millennieskiftet och det blev många arbetspass tillsammans i vått och torrt, ofta på tider när andra människor umgicks med familj och vänner.

Men Frank knorrade aldrig över obekväma arbetstider eller själva arbetet som sådant, däremot hade han åsikter om det mesta och drev ofta sin bestämda linje. En egenskap som i ett kreativt arbete som vi har för det mesta ledde oss framåt i utvecklingen.

Frank Erikson hade ett brinnande intresse för sport på såväl lokal som på nationell och internationell nivå. Han gillade sitt Gripen och stod alltid upp för sitt kära Öis. Med Manchester United som favoritlaget framför andra ledde tugget oss fotbollsintresserade emellan på redaktionen ofta till ”elaka” kommentarer och glada skratt.

Frank hade ett stort sinne för humor när han var på det humöret och ett genuint intresse för människor vilket i sin tur resulterade i att många visste vem han var eller helt enkelt kände honom som en kompis. Man kan utan tvekan påstå att Frank Erikson var en Trollhätteprofil som gav TTELA ett viktigt ansikte utåt.

Men framförallt var Frank Erikson en älskad man och pappa. Han satte alltid familjen i första rummet och telefonsamtalen med hustrun sedan 23 år tillbaka, Helena, avslutades alltid med ett kärvänligt ”puss”. Ibland hade vi andra lite kul åt detta, men visste samtidigt att just det ordet var så viktigt, både för Frank och Helena.

Frank Erikson lämnar en tom stol efter sig på nyhetsredigeringen, TTELA har blivit en stor profil fattigare. Alla vi kolleger på TTELA minns Frank med respekt och glädje och känner samtidigt ett starkt deltagande med familj, släkt och vänner i deras sorg.

Frank Erikson blev 55 år.

Toni Andersson, sportchef TTELA