Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Strömslundsföreningens Kathleen Håkansson överlämnade blommor till konstnärinnan och till våren väntas blomsterprakt i rondellen med bland annat såpnejlika.

Kraxe på rondellplats i Kråkestan

Nu när den nya Strömslundsrondellen näst intill är klar har den invigts och konstverket mitt i – ritat av Elisabeth Carlsson – är på plats.

Nu har Strömslundsrondellen i korsningen Torsredsvägen/Albertsvägen invigts och inför gamla och nya Strömslundsbor kom konstverket på plats under applåder. Strömslundsföreningens Kathleen Håkansson berättar att hon fick förlagan till kråkan för många år sedan. Den är ritad av före detta slöjdlärarinnan Elisabeth Carlsson – nu 91 år.

– Den var tänkt som vindflöjel men har stått intill huset. Jag gillar den och vi har den som vårt emblem i föreningen och den finns på vår flagga, berättar Håkansson.

Kathleen kom med idén till Trollhättans kommun om att placera en staty av kråkan i den nya rondellen och så blev bestämt. Med landskapsingenjör Sandra Eliasson i Trollhättans stad i spetsen har kråkan utformats i stål – den är 90 centimeter hög och har placerats på en sten som symboliserar en grindstolpe.

Konstnärinnan Elisabeth Carlsson fanns på plats vid invigningen och hon sa att hon är glad över att kråkan Kraxe nu landat i Strömslund och hon hoppas att den får stanna kvar där.

På stolparna som finns runt konstverket ska det sättas lampor som sedan ska sänkas ner till marknivå för att belysa kråkan.

Så här sent på året är det inte optimalt med blomplantering men till våren är det tänkt att här ska blomma.

– En blomma som användes som tvättmedel förr är såpnejlika och den ska planteras här, berättar Katheen Håkansson.