Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/6

Loppisguiden

För en del är jakten på gamla prylar sommarens stora nöje. TTELA guidar dig till ett urval av loppisarna i vårt område och tipsar om vart du finner de bästa fynden.

Västeranda Loppis 
I en röd byggnad precis intill Kungälvsvägen ligger Västerlanda loppis. Här hittar du kläder för såväl dam, herr och barn. Skor, accessoarer, mattor och möbler är andra ting som går att finna bland hyllor och klädställningar. Det är enkelt att hitta hit och finns möjlighet att köpa nybakade bullar på plats. Västerlanda loppis startade tidigare i år och drivs av Shashu Kasay.
Prisklass: Billigt. Prylarna kostar mellan 5 och 200 kronor. Betalning sker kontant eller med swish. 
Öppettider: Lördag 10-15. Beroende på efterfrågan kommer loppisens öppettider att öka allt eftersom.

 

Antikladan i Lilla Edet
I Blixered, strax norr om centrala Lilla Edet, ligger Antikladan. Byggnaden är omkring 1000 kvadratmeter stor och innehåller allt från porslin, serietidningar, tavlor och lampor till större möbler som byråer, bord, stolar och skåp. Saker i samma stil eller från samma årtionde är oftast samlade på samma ställe, vilket gör det enkelt för besökarna att navigera mellan hyllorna. Antikladan har funnits sedan 1997 och drivs på heltid av Johan Engberg. 
Prisklass: Varierar beroende på pryl. Mindre saker kan vara relativt billiga, medan större möbler är dyrare. Butiken tar såväl kort som kontanter. 
Öppettider: Lördag och söndag 12-17, hela året.

 

Loppis på Solberga …storgård
När Alf och Marie Ditlevsen flyttade till sitt nya hus i början på 2014 bestämde de sig för att försöka bli av med diverse prylar. Två och ett halvt år senare bedriver de fortfarande loppis på sin tomt vid Solberga storgård i Sjuntorp. På senare tid har de köpt till saker som nu är till försäljning. Här finns mestadels porslin och linnedukar, men även kastruller, ljusstakar, glasburkar och böcker. Dessutom går det att hitta bord, stolar, kistor och inte minst ett pottskåp. 
Prisklass: De mindre prylarna är billiga. Här gäller endast kontanter. 
Öppettider: Lördag och söndag 12-16, från juni till augusti. Under sommaren öppnar paret upp för besökare även andra tider, när de är hemma.

 

Pingstkyrkans …second hand
Pingstkyrkans second hand har funnits i Trollhättan sedan fem år tillbaka. I nuläget är butiken belägen på Lextorpsvägen, strax intill E45. I den 2000 kvadratmeter stora byggnaden, som till viss del påminner om ett varuhus, finns allt du kan tänkas behöva till ett hem. Här hittar du husgeråd, tavlor, möbler, textilier, böcker och porslin. Utbudet förnyas ständigt.
Prisklass: Varierar beroende på pryl. En soffa kan kosta 3000 kronor, ett par jeans går för 30. Butiken tar såväl kort som kontanter.
Öppettider: Fram till och med vecka 33 har butiken öppet tisdag, onsdag och torsdag 12-16. Därefter tisdag och torsdag 13-18 samt lördag 10-14.…

 

Dennis prylbod 
Dennis prylbod ligger på Drottninggatan i Trollhättan och drivs av Daniel Mued sedan 20 år tillbaka. Den lilla hörnbutiken är fylld från golv till tak med allt från byråer till klockor, kristallkronor och mattor. Det finns så mycket saker att det på vissa ställen kan vara svårt att ta sig fram mellan hyllorna. Se till att avsätta en stunds strukturerat letande för att inte gå miste om något.
Prisklass: Sakerna har inga utsatta prislappar, men enligt butikens ägare kan föremålen kosta mellan 3 och 3000 kronor beroende på vad det är. Här gäller endast kontanter.
Öppettider: Måndag till lördag 10-18, hela året. 

 

Röda korsets second hand
Röda korsets second handbutik ligger, sedan tre år tillbaka, på Södra vägen i Trollhättan. Lokalen är välstrukturerad. Kläder, möbler, böcker, leksaker, elektronik, krukor och tyger är placerade i olika rum och vrår för att besökarna enkelt ska kunna hitta det de söker. Dessutom finns här gott om personal att rådfråga vid behov. 
Prisklass: Här tas inga överpriser. De dyraste möblerna går för 500 kronor. Butiken tar såväl kort som kontanter. 
Öppettider: Måndag till fredag 10-17, hela året. Från och med vecka 33 har butiken även öppet lördagar 11-14.

 

Storegårdens kuriosabod 
På Parallellgatan i centrala Vänersborg ligger Storegårdens kuriosabod. Här hittar du bland annat gamla trälådor, dörrar, fönster, byråer och stolar. Med undantag på nyare reservdelar till fotogenlampor, är allt i butiken som tidigast från 70-talet. Det vill säga en tid då saker höll god kvalitet. Storegårdens kuriosabod drivs på heltid av Ros-Marie Johansson och Mats Paulsson.
Prisklass: Varierar beroende på pryl. Mindre fynd kan vara relativt billiga, medan större möbler är dyrare. Butiken tar såväl kort som kontanter. 
Öppettider: Onsdag till fredag 12-18 och lördag 10-14, hela året.

 

Loppis i Frändefors
I en gammal verkstad, strax intill E45, ligger Jim Jörgensens loppis sedan 13 år tillbaka. Här hittar du allt från julpynt, till kopparkittlar, vinylskivor och gamla cyklar. Trots många prylar är det lätt att överblicka och få en uppfattning om vad som finns. Lokalen är relativt liten och har en dunkel belysning, men känns samtidigt trevlig att strosa omkring i. 
Prisklass: Varierar beroende på pryl. Mindre saker kan vara relativt billiga, medan större möbler är dyrare. Betalning sker med swish eller kontant. 
Öppettider: Under sommaren har butiken öppet hela veckan 11-16. Resterande årstider är öppettiderna 11-16 lördag och söndag. 

 

Bolstad loppis
I tre års tid har Maciej Arvid Slusarczyk drivit Bolstad loppis i det gamla magasinet på sin tomt. Den röda träladan är inbjudande och ljust inredd. Här finns allt från loppisfynd till retro, och antika prylar. Mynt, gamla sportprogram, keramik, tavlor och textilier är några saker du kan hitta. För att ta dig hit svänger du av E45 i riktning mot Bolstad och fortsätter i ungefär 5 kilometer.
Prisklass: Varierar beroende på pryl. Mindre saker kan vara relativt billiga, medan större möbler är dyrare. Betalning sker med kort, swish eller kontant.
Öppettider: Hela veckan 11-16, från juni till augusti. Under sommaren öppnar ägaren upp för besökare även på andra tider, om han är hemma. Ring i förväg.