Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Bild: Majblommans Riksförbund

Majblomman har fått nya pengar att söka

Coronapandemin stoppade fysisk försäljning av Majblomman detta år för att istället ha en digital version. Men det är just pandemin som ställt till det för de utsatta barnen. Nu tänds ett litet ljus av hjälp i mörkret.

Vårens digitala försäljning av majblomman gav betydligt mindre pengar till att hjälpa barnen i Vänersborg än tidigare års direktförsäljning. För Vänersborg handlar det om 9 000 kronor jämfört med 2019 då 192 000 kronor kom barnen till del. Inför 2021 råder stor ovisshet.

– Då 2020 års insamlade pengar nu är slut har Majblomman i Vänersborg glädjande nog fått ett tillfälligt bidrag på 60 000 kronor från Majblomman centralt via den så kallade Bedafonden. Dessa medel kommer från Radiohjälpen och kravet är att medlen förbrukas före årsskiftet, berättar Sonja Nyström i Vänersborgsföreningen av Majblomman.

LÄS MER: Tvingas slopa den traditionella majblommeförsäljningen 2020

Föreningen har alltså dessa 60 000 kronor som nu finns att söka som extra stöd till barn i Vänersborg och föreningen tar även tacksamt emot enskilda bidrag för att under vintern/våren kunna fortsätta stödja utsatta barn.

– Blankett för ansökan finns på hemsidan majblomman.se För extra stöd till föreningen swisha valfritt belopp till 123 533 57 99, säger Sonja Nyström.