Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Död. Marianne Bolling var inne på sitt 103:e levnadsår när hon nu gått ur tiden den 24 februari.

Marianne Bolling död

Trollhättan: I en ålder av 102 år har Marianne Bolling, lämnat jordelivet - de sista åren bodde hon på Källstorpsgården i Trollhättan.

Marianne Bolling föddes på nyårsafton 1914 i Skövde, där hon sedan gick åttaårig flickskola. Marianne gillade fart och fläkt – vilket hon berättade i en intervju inför sin hundraårsdag – så 1931 tog hon körkort efter att ha tagit lektioner av en taxichaufför och 1937 deltog hon i ett vinterrally med egen kartläsare för Falköping motorklubb med en gammal DKW. Hon kom på fjärde plats – före maken som kom på sjunde.

1939 kom Marianne till Trollhättan och här har hon drivit Lagerboden och arbetade tjugo år på Finette som var en butik för damunderkläder.

Genom åren har Marianne varit engagerad i flera föreningar som Aktiva seniorer, Clios vänner, Röda korset och Veteranerna. Hon blev även hedersmedlem i Veteranerna och ledde kurser på Medborgarskolan. Marianne har fått medalj av Röda korset då hon var med och startade docklotteriet som pågick i många år under stadens julhandel som gav mycket pengar till hjälpande verksamhet.

På senare år blev hennes syn allt mer dålig och hon flyttade från sin lägenhet på Torggatan till Källstorpsgården där hon gärna deltog i trevliga aktiviteter.

Hennes närmaste är barnen Monica, Hans och Agneta, barnbarn och barnbarnsbarn.