Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hjälpte. Max Morgan, med svenska rötter, valde att jobba som frivillig volontär på Restad gårds asylboende i Vänersborg under sommaren.

Max jobbade som volontär

Max Morgan från Kalifornien hälsade på sina släktingar i området då han även passade på att arbeta frivilligt på Restad gårds asylboende.

Max Morgan, 17 år ,är son till Michaela Novak Morgan – och barnbarn till doktor Alena och doktor Petr Novak från Trollhättan och bor i South Lake Tahoe i Kalifornien. Paret Novak har i många år haft ett brinnande intresse för hjälparbete ute i världen.

Max tillbringar ofta somrarna i Sverige då de besöker släkten. Denna gång ville han göra en insats i flyktingarbetet som frivillig volontär på Restad gårds asylboende i Vänersborg.

– Det blev stor uppmärksamhet om detta i hemstaden och skrevs om det i lokaltidningen Tahoe Daily Tribune, berättar Michaela Novak Morgan – mamma till Max.

Max har skrivit i en blogg under sommaren och skriver bland annat (i fri svensk översättning):

”Jag blev volontär på Restad gårds asylboende i Vänersborg, Sverige för att se utmaningarna för flyktingarna och för deras värdland”.

Max berättar om familjens historik om moderns familj som flydde till Sverige efter att Sovjetiska trupper invaderade Tjeckoslovakien där de bodde. Hans mors utbildning och yrkesliv förde henne till Kalifornen där hon så småningom bildade familj med make och tre barn – Max och hans två systrar.