Staffan Åkerlund
Staffan Åkerlund Bild: Privat

Minnesord: Staffan Åkerlund

Doktor Staffan Åkerlund, Trollhättan, har avlidit i en ålder av 76 år.

ANNONS

Som tidigare meddelats har, efter en kort tids sjukdom, med. dr. Staffan Åkerlund, Sjötorp, Trollhättan, avlidit i en ålder av 76 år. Han efterlämnar hustrun Agneta, syskon med familjer övrig släkt och vänner.

Staffan föddes i Karlskrona 1947, son till leg. sjukgymnast Ingrid Åkerlund och docent Erik Åkerlund. Familjen flyttade via Malmö till Falun 1954, där Staffan gick i skolan och tog studenten 1966. Medicinstudierna bedrevs i Göteborg, där han också disputerade 1989. Staffan förblev Västsverige trogen genom yrkesliv och pensionering. Tillsammans med sin älskade Agneta skapade han ett innehållsrikt liv på den kära gården Sjötorp, djuren inte att förglömma.

ANNONS

Staffan var nyfiken och lekfull, något som även syskonbarn fick erfara. Från unga år utövade han prestigelöst intressen som skridsko- och skidåkning, golf. Under Göteborgstiden utvecklades intresset för segling, på Sjötorp var fokus mer på islandshästarna, ridning och långturer med likasinnade. Studiekamrater och kollegor blev nära vänner liksom grannar. Umgänget fick vi beskrivet som glatt, trevligt och hjälpsamt.

Staffan, som vi syskon alltid kallade Bippa, var en person full av aktivitet, glädje och humor. Besöken på Sjötorp var varma, gästfria och roliga. Ingen kunde som Bippa återge minnen från förr så att vi verkligen kom ihåg och skrattade gott.

Sjukdomen slog till brutalt, saknaden är stor, långsamt vänjer vi oss. Sov gott käre bror

Eva Tholén

Henrik Åkerlund

Marie-Louise Åkerlund

ANNONS