Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/12

När snön kom – till glädje för många som njuter av det vita

En liten rundtur gjordes i TTELA:s område – utmed Göta älv, Vänern och Slumpån. Allt ser annorlunda ut när snön lagt sig som ett vitt täcke.

Göta älv ligger spegelblank där vassen i älvkanten har klätts i vitt. Svanar njuter av en stilla simtur i det kalla vattnet. Nu ligger båtarna uppdragna på land men med en förhoppning om en kommande vår och sommar.

Utmed Vänerns kant vid Skräcklan i Vänersborg är det många som vistas en fin helgdag. Från lekplatsen hörs glada skratt från barnen och deras föräldrar. På promenadstigarna är det näst intill trängsel med promenerande sällskap och enstaka joggare som fortsätter sina träningspass trots snön

Nästa anhalt är vid Kvarntorpet i Sjuntorp och Sjuntorpsfabrikens gamla lokaler. I dag är det stilla här till skillnad när det var en blomstrande textilindustri här från början av 1800-talet. Storhetstiden var i början av 1950-talet med runt 1100 anställda. Fabrikens olika lokaler innehöll spinneri, färgeri, bandväveri och tygväveri vid vattenfallet i Slumpån.

Fabriken använde Slumpån till att flotta bomull och den såldes ut 1982, men många minns än i dag hur det var att arbeta där.