TTELA:s Eva Alverbratt och kuratorn Maria Elg guidar dig genom känslodjungeln.
TTELA:s Eva Alverbratt och kuratorn Maria Elg guidar dig genom känslodjungeln. Bild: Andreas Olsson

Nytt avsnitt av TTELA:s relationspodd ute nu

Kommer exet framstå som galen efter en anmälan? Hur gör man med 23-åringen som inte flyttar hemifrån? Och hur mycket ska barnen få veta när man själv lider? I TTELA:s relationspodd guidar vi dig i djungeln av alla känslor.

ANNONS

Frågor har ramlat in och nu har det äntligen blivit dags för första avsnittet av TTELA:s relationspodd.

Frågorna kring livets relationer kan både vara många och svåra, och ibland sitter man kanske inte själv på alla svaren.

I lördagens avsnitt, som finns att lyssna på här nedan eller där poddar finns – som till exempel Spotify eller Acast, handlar om olika familjerelationer.

Många frågor till kurator

– Det märks att det finns ett behov av att prata om alla möjliga olika problem, eftersom frågorna är väldigt olika. Så i det här första avsnittet har vi samlat ihop de som handlar om olika typer av relationer inom familjer, säger Eva Alverbratt som jobbat på TTELA i många år och som skrivit mycket om livsstil.

ANNONS

Det är kuratorn och utbildade beteendeveteran Maria Elg som svarar på er läsares frågor. Hon jobbar idag på en skola och har stor erfarenhet av att stötta familjer.

– Det finns inga självklara lösningar på alla frågor man kan ha om livet, men jag hoppas att vi kommer kunna ge tips och idéer för möjligheten att tänka utanför sin egna box, säger Maria Elg.

Podd med målet att guida i känslodjungeln

Detta första avsnitt av TTELA:s relationspodd handlar till exempel om 23-åringen som bor kvar hemma och om hur ekonomin ska fördelas bäst inom en bonusfamilj.

Bonusfamiljens olika aspekter har TTELA även uppmärksammat i artikeln med Camilla som kastade sig in i bonusfamiljen med huvudet före – något som inte uppskattades av dottern i familjen.

Och privatekonomens tips till bonusfamiljen kan du läsa här.

Satsning på relationer, sex och livsstil

– Det här är en del av vår satsning på ämnen som vi vet att våra läsare, tittare och lyssnare vill ha mer av - relationer, sex, livsstil och vardagliga ämnen som alla kan relatera till. Förutom podden kommer vi publicera ännu fler artiklar på dessa ämnen, säger Emma-Karin Björk som är biträdande nyhetschef på TTELA och producent för nya podden.

TTELA:s satsning på ljud med TTELA dokumentär där vi djupdyker i lokala, uppmärksammade nyhetshändelser lockar i dag en stor publik och har uppmärksammats internationellt med INMA-nomineringar.

ANNONS

– Eftersom vi vet att poddar är ett format som väldigt många svenskar använder sig av kommer vi självklart att fortsätta att erbjuda våra prenumeranter detta, säger Emma-Karin Björk.

Ställ din egen fråga

Podden är gratis för alla, även de som inte är prenumeranter, att lyssna på.

Du har under våren möjlighet att ställa frågor till kommande avsnitt. Ställ dina frågor här eller mejla till relationspodden@ttela.se

Alla frågor som tas upp i podden kommer att besvaras anonymt. Podden försöker besvara så många frågor som möjligt, men kan inte garantera att alla får svar.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS