Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/4

Sånger från goa gamla dagar

Det börjar med lättöl och smörgåsar men utmynnar i glitter, glamour och sång. PRO Vargöns uppsättning av Good Old Days är så populär att de har fått utlysa en extra föreställning.

Efter lite förseningar har rummet släckts ner och mörkläggningsgardinerna skymmer förmiddagssolen utanför PRO-gården i Vargön. Upp på scenen kommer två herrar klädda i silverhattar, den tredje bär en lång slängkappa.

– Nu ska Alva framföra låten "Misty". In i dimman Alva, säger mannen i slängkappan, som egentligen heter Leif Enorsson.

Med sig på scenen har han nio andra medlemmar ur föreningens teatergrupp, som ackompanjeras av två musiker. En av de nio är Rune Carlsson, ledare för teatergruppen. Han har arbetat med revyer i uppemot 40 år och var den som drog igång en studiecirkel i teater för drygt fyra år sedan. Sedan dess har de avverkat en uppsättning per år, och intresset blir bara större ju mer tiden går.

– Gårdagens föreställning var den häftigaste hittills. Publiken stod upp och applåderade, vi fick komma ut och ta emot hyllningar flera gånger, säger han.

Årets uppsättning heter Good Old Days, som Rune beskriver som en "vargönsk version av en music hall-föreställning". Det innebär en massa sångnummer, en och annan sketch samt någon monolog.

– Det är glad underhållning och massor av allsång, säger han.

Onsdagens föreställning är den tredje av fem planerade, men intresset har varit så stort att det kommer bli en extrainsatt show nästa onsdag. Just den här dagen är lite speciell eftersom publiken har kommit med kommunens kulturbussar från traktens serviceboenden och dagligverksamheter.

På första parkett har fyra revysugna besökare slått sig ner i god tid. Gittan Olsson, Inga Gustafsson, Tommy Eriksson och Britt Gustavsson har alla åkt från Ringhems äldreboende i Frändefors.

– Jag har varit här alla fyra åren och det har varit väldigt bra, säger Britt Gustavsson.

För Gittan är det första gången, medan Inga och Tommy är på plats för andra gången.

– Det är jättetrevligt att de ordnar det här, säger Gittan.

De har alla kommit hit tack vare kommunens busstransport. Kulturbussen är till för att underlätta för äldre som har någon form av insats, och gör att de får åka på något evenemang per månad.

– Det är inte alltid som så många nappar, men just det här är ett av de populäraste evenemangen, säger Helena Pettersson, samordnare för frivilligverksamheten på Vänersborgs kommun, och blickar ut över den fullsatta lokalen.

Totalt har över 90 personer anmält sig för dagen, varav 27 rullstolsbundna. Samtliga föreställningar är utsålda, och sammanlagt har de sålt uppemot 700 biljetter.

– Vi har fått förfrågningar om att göra en turné till Alingsås och Grästorp, bland annat. Men vi har så mycket rekvisita, så det blir tufft, säger Rune Carlsson.