Therese McDonald är känd som komiker och programledare på Sveriges radio. Nu debuterar hon som krönikör på TTELA.
Therese McDonald är känd som komiker och programledare på Sveriges radio. Nu debuterar hon som krönikör på TTELA. Bild: Andreas Olsson

Therese McDonald är TTELA:s nya krönikör

Therese McDonald är känd som komiker, programledare på Sveriges radio, nyårstalare och som föreläsare. Snart kan hon även titulera sig krönikör och kommer att skriva för TTELA.
– Jag får se om jag får någon emot mig, säger Therese McDonald.

ANNONS

Therese McDonald är född i Trollhättan och bor i staden än i dag. Hon är minst sagt vad många skulle kalla en mångsysslare. På CV:t står bland annat författare, radiopratare, ståuppkomiker och föreläsare.

– Jag är dålig på att vara ledig och blir rastlös när jag inte gör något eller skapar, svarar hon på frågan om vad hon gör när hon inte jobbar.

Till och med på lediga stunder kan det bli lite jobb. När hon inte grottar ner sig i dokumentärer eller politiska program på tv, är det mer ofta än sällan hon knåpar på ett av alla sina quiz.

ANNONS

– Jag gör dem för olika event och låser mig inte vid specifika ämnen och teman, utan det kan hända vad som helst. Det kan först komma en musikfråga och sen ett kryddtest eller en utmaning med att tillverka ett pappersflygplan – det ska både vara något för det fysiska och för det psykiska.

Ny krönikör för TTELA

Det senaste i raden av sysslor i Therese McDonalds liv är att hon ska skriva krönikor för TTELA. Ett uppdrag hon vet hur hon ska ta sig an.

– Det kommer bli mycket från vardagen, så det kommer följa året och vad som händer omkring oss. Allt jag skriver om kommer att vara självupplevt – med en liten twist.

Hon har även identifierat en infallsvinkel i skrivandet.

– Jag har många brister, eller vad ska man säga? Tillkortakommanden. Jag har bacillskräck, jag är rädd för skogen, gillar inte höjder.

Är du rädd för skogen?

– Ja, jag gillar den i alla fall inte (skratt). Det är fästingar och mycket annat. Jag tror att det kommer vara mycket igenkänning i mina texter, så jag får se om jag får någon emot mig.

Den första krönikan handlar kanske inte helt oväntat en del om julen och om att vi lever i ett ”knasigt tidevarv”, som hon själv benämner det. Det blir även ett första smakprov på hur den lilla twisten hon utlovat kan komma att se ut.

ANNONS

– Jag jobbar ju som komiker, så jag kommer ta en del från ståuppkomiken och skriva ur mitt perspektiv och göra det lite som ”standup” i textform. Jag ska försöka att inte vara stelbent, säger Therese McDonald.

LÄS MER:Therese McDonald: ”Borde proppa mig full med brysselkål och skita på mig”

Therese McDonald

Ålder: 47

Född: Trollhättan

Bor: Björndalen, Trollhättan

Familj: Fru, dotter och tre katter

Aktuell som: Ny krönikör på TTELA

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS