Hanna Folkesson, Rosengård.
Hanna Folkesson, Rosengård.

Folkesson: "Vi kan inte påverka läget"

Tränarbytet fick inte den effekt som Rosengård hade önskat i guldstriden. Det nio poäng stora avståndet till serieledaren Linköping vill inte spelarna reflektera över.

ANNONS
|

Stämningen är munter på Malmö IP när Rosengård i oktobersolen gör sin sista träning på svensk mark innan avresan till Rumänien tidigt på onsdagsmorgonen. På torsdag väntar Cluj på bortaplan i den första omgången av Champions League.

"Klyschigt"

- Det är ganska skönt att ha Champions League nu och lägga damallsvenskan bakom oss för tillfället. Att bara fokusera på den här matchen och ta oss vidare, säger landslagsmittfältaren Hanna Folkesson.

ANNONS

Med fem omgångar kvar av allsvenskan är guldstriden något avslagen. Efter förra veckans tränarbyte – dansken Jack Majgaard Jensen fick lämna över till Malin Levenstad, som tidigare var assisterande tränare – åkte tabelltvåan i helgen på en tung 1–2-förlust borta mot Kristianstad. Samtidigt vann Linköping mot Djurgården och nu leder östgötskorna allsvenskan med nio poäng.

- Det är klart att vi vet om det, men vi lägger inte fokus på det. Vi kan inte påverka läget – nu är det Linköping som har det i sina egna händer. Det är kanske klyschigt att säga det, men det gäller att ta de där tre poängen i varje match och göra jobbet. Vara så bra som vi bara kan vara, säger Folkesson.

Ingen stor påverkan

Hon anser inte att truppen har påverkats av turbulensen kring tränarbytet.

- Jag tycker ändå att vi har kunnat hålla fokus. Vi är ganska duktiga på att vara här och nu och spelmässigt har det inte förändrats så mycket. Vi har de principer vi har och jobbar vidare med det, säger Hanna Folkesson.

ANNONS

I allsvenskan väntar närmast tabellfemman Djurgården hemma på Malmö IP kommande söndag. Samma dag tar serieledande Linköping emot nian Hammarby på hemmaplan.

TT
Fakta: Guldstriden

1) Linköping, 43 poäng och plus 25 i målskillnad.

Spelschema: 8/10 Hammarby (h), 15/10 Kristianstad (h), 29/10 Kvarnsveden (b), 4/11 Eskilstuna (h), 12/11 Limhamn/Bunkeflo (b).

2) Rosengård, 34 poäng och plus 23 i målskillnad.

Spelschema: 8/10 Djurgården (h), 15/10 Göteborg (b), 29/10 Piteå (h), 4/11 Kvarnsveden (b), 12/11 Hammarby (h).

ANNONS